Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, Mısırlılardan büyük bir kesimin seçimi boykot ettiğini iddia etti.

Ulusal İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, "Cesur Mısır halkı, asil duruşuyla 25 Ocak devrimini geri getirme konusundaki ısrarını bir kez daha göstermiştir. Mısırlılardan büyük bir kesimin, başlayan göstermelik seçimleri boykot ederek, ülkenin dört bir yanında gösteriler düzenlediklerini gördük" denildi.

Öte yandan başkent Kahire, Giza ve Nil Deltası illerinde seçim merkezlerinde yoğunluk yaşandığı, Sina Yarımadası, Kızıldeniz, Vadi el-Cedid, Matruh ve Asvan gibi bölgelerde ise seçime fazla rağbet gösterilmediği görüldü.

Mısır'da 3 Temmuz'da askerin yönetime müdahalesinin ardından dönemin Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığını, yapılacak seçime kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'un geçici olarak bu göreve getirildiğini belirterek, bir "yol haritası" açıklamıştı.

 Buna göre, önce parlamento ardından da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktı ancak Mansur, Ocak 2014'te yaptığı açıklamada, yol haritasında değişikliğe gidildiğini ve cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alındığını duyurmuştu. Bu çerçevede bugün başlayan oy verme işlemi, yarın da devam edecek.