Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda yapılan 'Gidişata yön verme' eylemi, İsrail'e tepki gösterisine dönüştü.
Meydanda toplanan binlerce Mısırlı, Yüksek Askeri Konsey'in İsrail Büyükelçiliği'nin önüne yaptırdığı 3 metrelik duvarı yıktı.
Binlerce gösterici, İsrail Büyükelçiliği'ne yönelerek, bir hafta önce büyükelçiliğin önüne yapılan 200 metre uzunluğundaki duvarı yıktı.
Duvarın yıkılmasının ardından göstericiler, 21 katlı binanın son üç katındaki İsrail Büyükelçiliği'ne girerek İsrail bayrağını indirdi. Protestocular İsrail Büyükelçiliği'ndeki çok sayıda evraka da ekl koydu. 
Askerler, sayısı 10 bine ulaşan göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı ve havaya ateş açtı. Büyükelçilik önünde güvenliği sağlayan polise ait 2 araç da protestocular tarafından yakıldı. 
Olaylar sırasında kalp krizi geçiren 1 gösterici öldü, 448 kişi yaralandı. 46 polisin de yaralandığı çatışmalarda 17 kişi gözaltına alındı.
Mısır ordusu, Giza Güvenlik Merkezi'ni korumak üzere bölgeye takviye birlik ile zırhlı araç sevk etti.
İçişleri Bakanlığı polis memurlarının iznini iptal ederek, hepsini göreve çağırdı. Mısır Başbakanı İsam Şerif ise kabineyi acil olarak topladı. İsrail'in Mısır büyükelçisi ise ülkeden ayrıldı. ABD Başkanı Barack Obama da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak olaylardan duyduğu endişeyi dile getirdi.