Türkiye İsrail arasında büyük krize neden olan TRT'nin Ayrılık dizisi yine gündem oluşturacak. Dizinin gelecek haftaki bölümünde Mısır'ın engellemelerine rağmen Gazze'ye ulaşan 'Filistin'a Yol Açık' konvoyuna yer verilecek. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı insanlıkdışı ambargoyu delmek için yola çıkan 500 kişilik özgürlük konvoyunun yaşadıkları dizi ile televizyon ekranlarına taşınacak. Dizide konvoya El Ariş limanında Mısır polisinin taşlı saldırısı birebir canlandırılacak.

YÖNETMEN O GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİ

Filmin Sanat Yönetmeni Sedat Pala, İnsani Yardım Vakfı'NI (İHH) ziyaret ederek konvoyun çektiği görüntüleri aldı. Görüntülerden hareketle dizide El Ariş'te yaşanan olaylar birebir yansıtalacak. Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve Mısır polisini kızdıracak sahnelerde polisin sadece insani yardım amaçlı konvoya taşlarla saldırısı birebir canlandırılacak.

Pala, Mısır'ın konvoya çıkardığı zorlukları anlatmak için gerekli malzemelerin de siparişini verdi. İlk sipariş Mısır polisinin kullandığı şeffaf kalkanlar oldu. Ayrılık, dünyanın kanayan bir yarası olan Filistin topraklarında yaşananları ekranlara getiriyor.

Mısır'ı çok kızdıracak

Dizinin çekimleri Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve Musevi Cemaati'nin en önemli yeri olan Ağlama Duvarı'nda gerçekleştirildi. Ayrılık dizisi, kundaktaki bir bebeğin İsrail askeri tarafından vurulduğu sahne nedeniyle Tel Aviv'in tepkisini çekmişti. Dizinin bir sonraki bölümünde Filistin konvoyuna müdahalenin işlenmesi, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mubarek'i kızdıracak./yeni şafak