Pazar günü Mısır güvenlik güçlerine ait bir karakola yapılan ve 16 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, Mısır ordusunun bölgede başlattığı tank ve helikopter destekli operasyonlar devam ediyor.

Sina yarımadasını silahlı saldırganlardan temizlemek amacıyla yürütülen askeri operasyonlar çerçevesinde Mısır ordusuna ait 50 tank ve zırhlı araçtan oluşan askeri konvoy Sina'nın kuzeyindeki El Ariş kentinde toplanmaya başladı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren İsrail sınırına çok yakın olan El Ariş'te, polise ait kontrol noktasına yapılan saldırının ardından çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü kaynağı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El Ariş'te bulunan kontrol noktasına saldırı düzenlendiğini ve daha önce de silahlı kişilerin kontrol noktalarına saldırdığını söyledi.

Sina'da bulunan AA muhabiri, Mısır tanklarının 32 yıl aradan sonra ilk defa İsrail sınırına çok yakın noktalara konuşlandırıldığını aktardı.

Mısır tanklarının Camp David Anlaşması'ndan bu yana ilk defa İsrail sınırına 3-4 kilometre uzaklıkta, sınırın Mısır tarafında güvenliği sağlamak için bulunduğu kaydedildi.

Mısır ve İsrail arasında 1979 yılından imzalanan Camp David Anlaşması Mısır'ın Sina yarımadasında sadece sınırlı sayıda ve hafif silahlarla donatılmış birlik bulundurmasına izin veriyor.

Mısır yönetimi, 1979 yılından itibaren Sina yarımadasında zırhlı birlik bulundurmuyordu.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de yaşanan halk ayaklanmasından sonra Sina'da otorite boşluğu oluştuğunu düşünen Mısır yönetimi, İsrail'den izin alarak geçen yılın Ağustos ayında bölgeye tank ve zırhlı araçlar eşliğinde 2 bin kadar komando sevk etmişti.

Dün ise Mısır ordusu bölgede Camp David'den sonra ilk defa hava harekatı düzenlemiş ve 20 silahlı kişiyi öldürdüğünü duyurmuştu.
Kaynak: AA