Mısır'daki son faal internet servis sağlayıcısının da engellendiği, siyasi krizin ortasındaki bu ülkenin dünya ile ilişkisinin tamamen kesildiği bildirildi.

İnternet gözleminde uzman Amerikan web sitesi Renesys'ten yapılan açıklamada, Mısır'daki son internet servis sağlayıcısı Noor şirketinin engellendiği belirtildi.

-GOOGLE-TWITTER İŞBİRLİĞİ-

Öte yandan, Amerikan internet grubu Google, Mısırlıların ülkedeki internet engellemesine takılmadan cep telefonu aracılığıyla Twitter üzerinden mesaj gönderebilmelerini sağlayacak bir sistem kurmak üzere, hafta sonunda Twitter ile işbirliği yaptığını açıkladı.

Google yetkilileri, kurdukları sistemin çalıştığını ve açıkladıkları üç uluslararası telefon numarasına mesaj bırakılabileceğini, bu şekilde Twitter'a mesaj aktarılabileceğini söyledi.

Sözkonusu Google yöneticileri, bu hizmetten yararlanmak için hiçbir internet bağlantısının gerekmediğini ve insanların aynı telefon numaralarını tuşlayarak ya da "twitter.com/speak2tweet" internet sitesine girerek, mesajları dinleyebileceklerini bildirdiler.

Şirketi SayNow kısa süre önce Google tarafından satın alınan Ucval Sing ve Google'ın Ortadoğu ve Afrika ürün direktörü Abdülkerim Mardini, bu hizmetin Mısır'da insanların bu zor anda birbirleriyle temas içinde olmalarını sağlamasını umduklarını belirterek, "Oradaki herkesi düşünüyoruz" dediler.

A.A