Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, mısırın Türkiye Malzeme Ofisi (TMO) tarafından 43 YKr'a alınacağını ve 25 günde parasının tamamı ödeneceğini belirterek, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı"nca mısır ürününe kilogram başına 4 YKr pirim verilecektir” dedi.
Mısır alım fiyatlarının Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandığını hatırlatan Milletvekili Mehmet Erdem, “Bu rakamların daha yukarılarda olması elbette çiftçimizi de bizi de daha çok memnun ederdi. Ancak tüccarın mısırı 37 YKr civarından alacağı yapacağı, fiyatların daha da aşağıya çekileceği endişesi üreticiler tarafından dillendirilmekte idi. Hatırlanacağı üzere TMO buğday alım fiyatı açıklamadı; emanet usulü alım yaptı. Çünkü buğdayın piyasada oluşan fiyatı tatminkârdı. TMO'in mısırdaki bu fiyat ve alım politikası üreticilerimize adeta can simidi olmuştur. Görüştüğümüz üreticiler açıklanan fiyattan ve pirimden memnuniyetlerini ifade etmektedirler. Hükümetimiz mısır üreticimizi mağdur etmemiş; tam aksine çok stratejik bir alım politikası ile memnun etmiştir” diye konuştu.
Mısır ürünü ile ilgili durumun bu olduğunu ve kamuoyunda yapılan yorumların insafsızca ve objektif yorumlar olmadığına değinen Erdem, şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde mısıra ilk defa pirim veren AK Parti hükümeti 2008 yılında da mısır üreticimizin elinden tutmuştur. Hükümetimiz 2002"de 1 milyar 800 milyon YYTL olan tarım ve hayvancılık desteklerini 2008 yılında 5milyar 400 milyon YTL"ye, yani üç katına çıkarmıştır. AK Parti hükümeti olarak daima çiftçimizin yanında olduk; bundan böyle de olmaya devam edeceğiz”