Mısır'ın resmi Nil televizyonun haberine göre, bölgeye bu ayın başında yerleştirilen askeri birlikler ve polis gücü, tank ve zırhlı araçlar desteğinde bölgedeki militan gruplara yönelik yeni bir operasyon başlattı. 
 
Refah ve Ariş kentleri çevresindeki bölgelerde başlatılan operasyona, 1500 asker ile 500 kadar polisin katıldığı ifade edildi.
 
Mısır ordusunun bölgede yaşayan Bedevi aşiretlerinin liderlerini militanlara yardım etmemeleri hususunda uyardığı belirtilirken, Mısır ordusunun bu güne kadar bölgede yaptığı operasyonlarda 1 militanı öldürdüğü 20'den fazla militanında tutuklandığı kaydedildi. 
 
Mübarek rejiminin 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanması sonucunda devrilmesi ile birlikte Kuzey Sina'da etkin olmak isteyen birçok militan grup, otorite boşluğundan yararlanarak bölgeye yerleşmek istiyor. 
 
Camp David Antlaşması'ndan dolayı bölgede asker bulunduramayan Mısır ise İsrail ile varılan uzlaşma sonucunda, Kuzey Sina'ya 32 yıl aradan sonra zırhlı birlik konuşlandırarak otoriteyi tekrar tahsis etmeye çalışıyor.