Hoeness, Misimovic"in bonservisiyle alındığını açıklayan G.Saray"ın hâlâ teminat göstermediğini ve yıldızın bu durumda ya geri döneceğini ya da başka takıma satılacağını açıkladı.

G.SARAY"IN neredeyse 3 ay boyunca kadrosuna katmak için uğraştığı ve transferin son gününde renklerine kattığı Zvjezdan Misimovic aslında sadece kiralıkmış! Bu iddianın sahibi ise Bosnalı oyuncunun eski kulübü Wolfsburg"un menajeri Dieter Hoeness. Sarı-kırmızılılar 31 Ağustos"ta Misimovic transferinin bittiğini resmi internet sitesinden duyururken, aynı gün İMKB"ye bu oyuncunun bonservisinin kulübü Wolfsburg"dan 7 milyon Euro"ya alındığı ve bu rakamın 3 taksitte ödeneceği bildirildi.

ANCAK Bundesliga temsilcisinin menajeri Hoeness, Wolfsburger Allgemeine Gazetesi"ne yaptığı açıklamada hem transferin şartlarını anlattı hem de sarı-kırmızılı yönetime aba altından sopa gösterdi.

Gazetenin “Misimovic"i yakın zamanda yine Wolfsburg"un antrenman sahasında tekrar görebilecek miyiz?” sorusuna Dieter Hoeness"in verdiği yanıt şöyle:

“G.SARAY, 8 milyon Euro"luk bonservis bedeli için banka güvencesi bulamadı. Bu yüzden aslında sadece kiralandı. Transfer bu banka güvencesi yüzünden son dakikada iptal olmasın diye anlaşmayı özel bir yapıya soktuk. Türkler parayı taksitle ödeyecek. Ve ilk taksit sadece 1. sezonu kapsıyor. 2. sezon için G.Saray tekrar bir meblağ ödemeli ya da o meblağ için bir güvence sunabilmeli.

"ZEKİCE BİR HAMLE"

EĞER bu gerçekleşmezse oyuncunun transfer hakları Wolfsburg"da saklı kalacak. O zaman Misimovic ya tekrar geri dönecek ya da bu bonservisi ödeyebilen başka kulüp arayacak. Öyle bir durumda oyuncunun bonservisi bedeli de tekrar kulüp tarafından yeniden belirlenecek.”

GAZETE ayrıca Hoeness"in zekice gerçekleştirdiği satranç hamlesi ile hem kulübü tehlikeye sokmadığını hem de oyuncu için öngördüğü bonservis bedelini her halükarda alabileceği yorumunu da yaptı.

NEŞESİ YERİNDE!

Bosna"nın Fransa"ya 2-0 kaybettiği maçta 11"de oynayan Misimovic, yenilgiye rağmen neşesinden bir şey kaybetmezken, maç sonu Alou Diarra ile forma değiştirdi

G.Saray, ECA yönetiminde

G.SARAY, Avrupa Kulüpler Birliği"nin (ECA-European Club Association) yönetim kuruluna girdi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, İsviçre"nin Cenevre kentinde yapılan genel kurulda G.Saray A.Ş. Genel Müdürü Ebru Köksal"ın ECA Yönetim Kurulu"na seçildiği belirtildi. Köksal ayrıca ECA Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ile birlikte Kurumsal İlişkiler Çalışma Grubu Eş Başkanlığı görevini de üstlendi. VATAN