G.Saray yönetimi tam 8 milyon Euro ödeyip sadece 9 maçta oynattığı Bosnalı"nın maliyetine iki yıldız birden alıyor.

Adnan Sezgin, Arjantin"de orijinal 10 numara Formica için Old Boys"u 4.5 milyon Euro"ya, Yalçındağ da İspanya"da 10 numara gibi de oynayan Emana için Real Betis"i 3.5 milyona ikna etmeye çalışıyor.

DEVRE arası transfer çalışmaları çerçevesinde dünyanın dört bir yanında oyuncu arayışlarını sürdüren G.Saray, "yeni yıldızları"na kavuşmak için geri sayıma başladı. Geçen hafta Newell"s Old Boys forması giyen Formica için Arjantin"e giden sportif direktör Adnan Sezgin"in yanı sıra Achille Emana transferini sonlandırmak adına İspanya"ya kamp kuran yönetici Murat Yalçındağ"dan gelen haberler, sarı-kırmızılıları heyecanlı bir bekleyişe sürükledi.

MISIMOVIC DERS OLDU

İKİ yıldızla da yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ve G.Saray"a gelmeye ikna oldukları öğrenilirken, Cimbom bu isimleri kadrosuna katarsa kârlı bir transfere imza atmış olacak. Sezon başında Wolfsburg"dan büyük umutlarla alınan ve bonservisine 8 milyon Euro ödedikleri Misimovic"te hayâl kırıklığına uğrayan sarı-kırmızılılar, bu futbolcudan beklenen performansı alamamaları üzerine Bosnalı "10 numarayı" kadro dışı bırakmıştı.

SÜTTEN ağzı yanan ve yoğurdu üfleyerek yiyen Aslan, şimdilerde ise bonservis konusunda "tutumlu" davranıp, kulübün kasasına ağır bir darbe daha vurmak istemiyor. İşte bu doğrultuda Kamerun Milli Takımı"nın defansif gücü de yüksek "10 numarası", Betis orta sahasının dinamosu Achille Emana ve Newell"s Old Boy"s ataklarına yön veren Formica için uzun süredir pazarlık yapan Adnan Sezgin ve Murat Yalçındağ, normal şartlarda bu iki oyuncunun bonservisine toplam 11 milyon Euro ödeyecekti.

ANCAK Real Betis"in istediği son rakam olan 6.5 milyon Euro"yu aşağı çekmek için elindeki tüm imkânları zorlayan Yalçındağ, Emana"yı 4 milyon Euro"ya bitirmeye çok yakın. Formica için de durum farksız.. Arjantin temsilcisi 4.5 milyon Euro"da diretse de "transfer kurdu" Sezgin, Formica"da 1 milyon indirim yaptırıp, 3.5 milyon Euro"ya Old Boys"lularla el sıkışmaya çok yakın..

KABA bir hesap yapıldığında ikili için 7.5 milyon Euro bonservis ödenecek. Böylelikle 11 milyon Euro"luk transfer, G.Saray"dan firar eden 8 milyon Euro"luk Misimovic"in maliyetinin de altına bitecek.

KAMPA YETİŞECEK Mİ?

HAGI"NİN de onay verdiği bu ikili Antalya"daki devre arası hazırlık kampına yetiştirilmeye çalışılıyor. Ancak rötar yaşanması halinde ise, iki yıldız takıma daha sonra dahil olup, takıma geç katılacak.

En golcü defansif orta saha EMANA

İspanya 2. Ligi"nde Real Betis formasıyla çok formda bir sezon geçiren Achille Emana şu ana kadar görev aldığı 13 karşılaşmada 9 kez fileleri sarstı. Orta alanda daha çok defansif ağırlıklı oynayan Kamerun Milli Takımı"nın 10 numarası, gördüğü 3 sarı kartla da agresifliğini kanıtladı.

NEREDE O  ESKİ G.SARAY?

LİG tarihinde son 51 sezonda 28 kez ilk yarı liderleri, 16 kez de ikincileri şampiyon oldu. Sezonun ilk devresini 19 kez zirvede tamamlayan G.Saray bunların 17"sinde ipi göğüslerken, bu alanda en başarılı takım olarak göze çarptı.

SARI-KIRMIZILI takımı, 17 liderlikle ezeli rakipleri F.Bahçe, 11 kezle de Beşiktaş takip etti. Cimbom, şampiyonluğu kaçırdığı 2 sezonda da sarı-lacivertlilerin gerisinde kaldı.

İdman öncesi Hagi BEYİN YIKAYACAK!

G.SARAY Teknik Direktörü Hagi, bu sabah erken saatlerde Florya Metin Oktay Tesisleri"nde bir araya gelecek futbolculara bir dizi uyarılarda bulunacak. Sezonun 2. yarısının ilk idmanı öncesi öğrencileriyle kısa bir toplantı yapacak olan Romen teknik adam, ilk devrede yaşanan krizlerin üzerine sünger çekilmesini isteyecek. Mevcut kadroda köklü revizyon yapmayan Hagi, özellikle TT Arena"daki maçlarda oyuncularının daha özverili oynamalarını isteyecek.

İzin bitti, KAMP başlıyor

SEZONUN ilk yarısında tarihinin en kötü 2. performansını sergileyen G.Saray"da 11 günlük devre arası tatili bitti. Bu sabah saatlerinde İstanbul"da toplanıp kısa bir ter idmanından sonra, akşam saatlerinde kamp çalışamları için Antalya"ya gidecek olan sarı-kırmızılılar, 10 Ocak tarihine dek hazırlıklarını sürdürecek.

YOĞUN tempoda geçmesi beklenen kamp döneminde 8 Aralık"ta Alanya"da Bundesliga"nın güçlü ekiplerinden Hannover 96"yla bir hazırlık maçı oynayacak G.Saray 2 gün sonra ise İstanbul"a dönüp, Florya Metin Oktay Tesisleri"nde çalışmalarına devam edecek.

YALIMCAN SARPYEL / VATAN