Türkiye Deniz Temiz Derneği(TURMEPA) tarafından gerçekleştirilen çevre ve deniz temizliği sırasında doğal mirasımızın bilinçsiz kullanım nedeniyle adeta bir çöplüğe döndüğü görüldü.

Dünyanın en önemli doğal mirasları arasında yer alan, bir yanda Akdeniz'den Kafkasya'ya kadar kıyılarda yayılım gösteren neredeyse tüm bitkilerin doğal olarak bir arada görüldüğü botanik bahçesi; yırtıcı kuşları ve vahşi hayvanlarıyla bir dağlık arazi ve onu çevreleyen su altı zenginlikleri, diğer yanda da yüzlerce kuş türünü barındıran, zengin balık çeşitleriyle bir delta ve bütün bunları çevreleyen tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olan 4 Uluslararası Sözleşme, 8 Kanun ve 2 Yönetmelik ile koruma altında olan Güzelçamlı Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda yapılan temizlik kampanyası, bu kadar önemli bir doğal mirası nasıl el birliği ile kirlettiğimizi ortaya koydu.

TURMEPA Bölge Koordinatörlüğü tarafından Dilek Yarımadası Milli Parkı"nda gerçekleştirilen kıyı temizleme çalışmasına 3 tekne ile birlikte 180 çevreci katıldı. Gün boyu milli park kıyılarını temizleyen 180 kişi, içinde her türlü atık bulunan 400 çuval çöp topladı. TURMEPA Bölge Koordinatörü ve Setur Kuşadası Marina Müdürü Çağlar Altıntaş, milli parktaki temizliğin başarıyla gerçekleştiğini ancak ortaya çıkan manzaranın hiç de hoş olmadığını söyledi. Milli Parkın bir dünya mirası olduğuna dikkati çeken Altuntaş, “ Denizlerin ve çevrenin korunması amacıyla çocukluktan başlayarak bir toplum bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen bu gönüllü etkinlik aynı zamanda kamuoyunun dikkatini deniz kirliliğine çekmeyi hedeflemesi açısından da büyük önem taşıyor” dedi.