Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü dolayısıyla düzenlenen Okullar arasını İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasına Köşk genelindeki tüm okullar birer öğrenci ile katıldı. Köşk Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan yarışmaya Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, Köşk Emniyet Müdürü Süleyman Tikveş, Köşk Kaymakamlığı Yazı İşlerli Müdürü Abidin Korkankorkmaz, Köşk Mal Müdürü Gündoğdu Kara, Köşk İlçe Tarım Müdürü Osman Aksöz, Denizbank Köşk Şube Müdüresi Selda Atay, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.
Yarışmanın açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, “Yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek bugün bu salonda manevi değerlerimizi, bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin sembolü olan İstiklal Marşımızı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hem andık, hem de yaşattık. Bugünkü yarışma manevi değerlerimizin yaşatılması için bir bahanedir. Esas önemli olan çocuklarımızdaki manevi değerlere karşı oluşan manevi duygu yoğunluğudur. Bu duygunun bugün bu salonda yaşatılmasını önemsiyorum. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi 1. ilan ediyorum, hepsini canı gönülden alkışlıyorum, öğrencilerimizi yetiştiren öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
Yarışmaya katılan öğrencilerin heyecanı yüzlerine yansırken, yarışmacı öğrencilerin çoğunluğunun kızlardan oluşması da salondaki izleyicilerin dikkatini çekti. Yarışma bitiminde bütün öğrenciler için hazırlatılan plaket ve çeşitli hediyeler öğrencilere törenle verilirken, yarışmacı öğrenciler tebrik edildi.

82.20120309130029.jpg