3. Boyama Şenliğine, 13 okuldan toplam 330 öğrenci katıldı. Öğrenciler ilk olarak öğretmeleri ile birlikte resimlerini yaparken velileri de Özel Aydınlık İlköğretim Okulun bahçesinde vakit geçirdiler. Yarışmanın bitimiyle birlikte hazırlanan ikramlardan faydalanan öğrenciler ve misafirler yarışma komisyonunun sonuçlarını beklemeye başladılar.
Yarışma sonuçları ödül töreni eşliğinde açıklandı. Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk ve Okul Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Boyama şenliğine bu yılki katılımcıları ödül töreninde adeta hediye ye boğuldular. Yarışmaya katılan her öğrenciye Özel Aydınlık İlköğretim Okulu tarafından tişört ve şapka verdi. Ayrıca ilk 50"ye giren öğrencilere okul çantası da hediye etti. Boyama Şenliği"nde Bronz ve Gümüş Madalya alan öğrenciler ek olarak şu hediyeler ve madalyalar verildi; Sıralamada 11-20 arasında yer alan öğrencilere Bronz Madalya, Başarı Belgesi ve küçük hediyeler verildi. 5-10. arasında yer alan öğrencilere Gümüş Madalya, Başarı Belgesi ve küçük hediyeler verildi.
Boyama Şenliği"nde sıralama ise şu şekilde oluştu: 4. olan Süleyman Efendi İlköğretim Okulundan Emir Kaan Aydoğdu"ya Altın Madalya, Başarı Belgesi ve Skoter, Rehber Öğretmenine Katılım Belgesi ve 50 TL, Okuluna Katılım Belgesi, 3. olan Aydoğdu İlköğretim Okulundan Belgin Can"a Altın Madalya, Başarı Belgesi ve Skoter, Rehber Öğretmenine Katılım Belgesi ve 50 TL, Okuluna Katılım Belgesi, 2. olan Zafer İlköğretim Okulundan Yasemin Öcal"a öğrenciye Altın Madalya, Başarı Belgesi ve Skoter, Rehber Öğretmenine Katılım Belgesi ve 75 TL, Okuluna Katılım Belgesi, 1. olan Nazilli Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulundan İbrahim Durmuş"a Altın Madalya, Başarı Belgesi ve Skoter, Rehber Öğretmenine Katılım Belgesi ve 100 TL, Okuluna Katılım Belgesi verildi. Boyama Şenliği, hatıra fotoğraf çekimleri ile sona erdi.