Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin yıl boyunca hazırladıkları resim ve sanat etkinliklerinden oluşan serginin açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Şube Müdürleri Şahin Ünver ve Sezai Selçuk ile velilerin yoğun katılımıyla yapıldı.
Okulun 2011-2012 eğitim-öğretim sezonunda açılmasına rağmen çok yol kat ettiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, “Okulumuzun yeni açılmış olmasına rağmen kısa sürede güzel işlere imza attığını duymak bizleri de çok mutlu ediyor. Böyle özel bir günde de böylesine güzel bir serginin annelerimiz için açılmasının çok güzel bir düşünce olduğunu düşünüyorum” dedi.
Okul Müdürü Hicran Toprakçı ise yaptığı konuşmasında; “Çocuklarımız duygularını ifade etmeyi resim yaparak öğrenebilirler. Resim yapmak çocukların sağ ve sol beyin, kas ve motor sistemini çalıştırmakla kalmaz, sıkıntılarını açığa vurmasını, güçlü bir konsantrasyona kavuşmasını, daha mutlu ve özgüvenli bir birey olmalarını sağlar. Sergimizde bir çok tekniğin bir arada kullanıldığı etkinlilerimiz var. Çocuklar çeşitli materyalleri kullanarak özgün ürünler ortaya koyabiliyorlar, bizler bunu çok önemsiyoruz. Yaratıcı düşüncenin çağımızda ne kadar önemli olduğu yadsınamayacak bir gerçek. Öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaların hepsi ayrı bir önem taşıyor. Her çalışmada mutlaka bir kazanım var. Bu etkinliklerle birçok bilgi ve deneyim kazanıyorlar. Onların dilinden yaptıklarını dinlemek çok keyifli, onları dinlerken başka bir dünyaya gidiyoruz bazen biz büyüklerden daha farklı düşünüyorlar” dedi.
Anne ve babaların mutlaka çocuklarının yaptıklarını görmesi amacıyla okulda açılan sergide 3, 4 ve 5 yaş gurubu öğrencilerinin çalışmalarının yer aldı. Anneler günü nedeniyle öğrenciler tarafından annelerine özel dans gösterileri sunulurken, misafirlere okul yönetimi tarafından aşure ikramı yapıldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg