Bilgi Evi öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paraları bankaya giderek Van’daki depremzede öğrencilere gönderdiler. Miniklerin bu davranışı karşısında bankada görevli memurlar ve bankada sıra bekleyen vatandaşlar da öğrencilerin anlamlı kampanyasına destek verdiler.
Bugün sabah saatlerinde Aydın merkez’de faaliyet gösteren bir bankaya gelen 8 öğrenci ve bir öğretmen, tek kişilik sıra alıp ellerindeki kumbara ile beklemeye başladılar. 9 kişinin bir işlem için sırada beklediğini gören banka görevlileri ve bankadaki vatandaşlar, çocukların bu anlamlı davranışı karşısında kampanyaya kendileri de destek verdiler.
İlim Yayma Cemiyeti Cihanoğlu Bilgi Evi olarak, öğrencilerin belli gün ve haftaları sadece kutlamakla değil yaşayarak hatırlamalarını istediklerini belirten Etüt Öğretmeni Semra Gezir, “Yardımlaşma ve Dayanışma Haftası’ etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize bu hafta kime nasıl yardım edebileceklerini sorduk. Öğrencilerimiz harçlıklarını Van’daki öğrenci arkadaşları için biriktirmeyi teklif ettiler. Bizim de beklediğimiz bir teklif olan bu öneriyi kabul ettik. Bilgi evi girişine öğrencilerimiz bir kumbara bıraktılar. Bir çok öğrencimiz, harçlıklarının bir kısmını kumbaraya attı. Biz de öğrencilerimize destek verdik. Belirlenen süre dolduğunda Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerimizle bankaya geldik. Çıkan parayı hep birlikte Van’daki öğrencilerimize göndereceğiz” dedi.
Toplanan paranın miktarından ziyade minik öğrencilerin bu fedakarlığının ve yardımlaşma duygularının gelişmesinin çok önemli olduğunu belirten öğretmen Semra Gezir, Kampanyaya öncülük eden Cem Cemal İpekçi, Nurullah Acet, Furkan Akbaş, Berk Yıldırım, Elif Nur Barlık Elif Akgün, Büşra Öztürk ve Pınar Kanat ile birlikte toplanan yardımları Van’a gönderdiler.