3 ay gibi kısa bir süre içerisinde 9 sınıfı ve 145 öğrencisi olan Özel Gökkuşağı Kreşinde 32 bin mavi kapağın toplandığını ifade eden Özel Gökkuşağı Kreşi Müdürü Ayşe Metin, velilerin de kampanyaya çok fazla destek olduklarını belirtti. 23 temsilci öğrenci Başkan Alıcık’a, topladıkları 32 bin mavi kapağı öğretmenlerinin eşliğinde sunarken, mavi kapakları niçin topladıklarının bilincinde olduklarını da dile getirdiler.
Aktif ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayacak eğitim sistemi ile öğrencileri eğittiklerini ifade eden Özel Gökkuşağı Kreş Müdürü Ayşe Metin; “Çoklu zeka yöntemine dayalı sosyal ortam oluşturmak ve çocukların farklı gelişim özelliklerine yönelik değişik malzemelerle tanışıp, deneyim kazanmaları amacındayız. Gökkuşağı kreşi olarak sorumluluk ve iç disiplin sahibi bireyler olmalarını sağlayacak deneyimler yaşatarak sosyal, iletimsel ve özbakım becerilerin kazanılmasını sağlıyoruz. Topladıkları Mavi Kapakların da hangi amaca hizmet edeceğinin bilincinde ve ayrıca bu konu da çok duyarlılar” dedi. 10 bin kapakla 1 adet engelli tekerlekli sandalyesinin temin edildiğini belirten Ayşe Metin topladıkları 32 bin kapakla 3 adet engelli tekerlekli sandalye alınabileceğini ifade etti.
Başkan Alıcık, minik misafirlerine kapaklar için teşekkür ederek kendilerine meyve suyu ikramında bulundu. Engelli vatandaşlara Nazilli Belediyesi olarak her fırsatta her ortamda sahip çıktıklarını, Belediye olarak da bu güne dek 70 adet akülü engelli tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Alıcık; “Engelli vatandaşların sorunlarına çözüm noktasında, sivil toplum örgütlerinin, medyanın, yerel yönetimlerin vatandaşın ve de sizin gibi pırıl pırıl çocukların konuya duyarlılıkla yaklaşmalarının gerekliliği unutulmamalıdır. Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, yakın çevrelerinin, toplumun kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Bizler engelli vatandaşlarımıza acıyan gözlerle bakmak yerine onların yanında olmalı, onları da hayata katmaya çalışmalı, engelleri hep birlikte aşmalıyız. Sizlerinde bu konuda üzerinize düşeni yapmış olmanız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg