AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-2010-2011 döneminde maddi imkansızlıklar nedeniyle okul öncesi eğitim alamayan çocuklar için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kemer Toplum Merkezi tarafından hazırlanan ve Aydın Valiliği’nin maddi destek sağladığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şerifa Şanlı İlköğretim Okulu, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile ADÜ Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nün işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim programına katılan çocuklara sertifikaları törenle verildi.

Törene Vali Yardımcısı Halil Canavar, ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçıl ve öğrenci velileri katıldı.

Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet törende yaptığı konuşmada Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı bir kurum olan Toplum Merkezi’nn  2001  yılından bu yana kadınların ve çocukların eğitimiyle ilgili görevler ifa ediyor. Çalışmalarımızın bu tür ürünlerini görmekten mutluluk duyuyoruz. İçind ebulunduğumuz 2011 yılında zorunlu hale getirilen okul öncesi eğitimde Aydın seçilen pşlot bölgelerden biri. Maddi yetersizlikler yüzünden okul öncesi eğitim alamayan çocuklarımız için Şerife Şanlı İlköğretim Okulu ile diyaloğa geçerek tespit ettiğimiz 53 çocuk için iki sınıf oluşturduk. Çalışmamıza maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Daha sonra eğitim programına katılan çocuklar davetlilere çeşitli gösteriler sundular. Gösterilerin ardından protokol üyeleri çocuklara sertifikalarını verdi. Eğtim programında görev yapan stajyer öğretmenlere de protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi.

minikler-sertifikalarini-aldi-(42).jpg