19 Aralıkta başlayan turnuvada ter döken minikler dün oynanan final maçlarının ardından dereceye giren ilk dört okul belirlendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Futbol Takımı finaldeki rakibi Aydoğdu İlköğretim Okulunu 6-0"lık farklı skorla yenerek birincilik kupasını aldı.
Esat Ergüler Sosyal Tesislerinde oynanan 2009 Nazilli Minikler Futbol Kaymakamlık Turnuvası Final maçları sonuçlandı. 19 Aralık tarihinde başlayan ve Kızıldere ve İsabeyli İlköğretim okulları dahil olmak üzere 18 takımın yer aldığı turnuva eleme usulü oynanan maçların ardından kupalar sahiplerini buldu. 4 ve 5"erli iki gurupta oynanan müsabakalar sonunda son dörde kalan okullar kendi aralarında yaptıkları maçlar sonunda Cumhuriyet İlköğretim Okulu Futbol Takımı birinciliği, Aydoğdu İlköğretim Okulu ikinciliği, İsabeyli İlköğretim Okulu üçüncülüğü ve son olarak Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu dördüncülü elde ederek Ocak ayı sonlarında yapılacak olan il birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. Futbol müsabakalarında ödülleri Kaymakam Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk verdi. Kaymakam Yıldız genç futbolcuları tek tek kutladı. Kaymakam Yıldız yaptığı kısa konuşmada öğrencilere sporla birlikte derslerine de önem vermelerini öğütledi.
Kupa töreninin ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Yıldız, gençliğinde evden kaçarak mahallede futbol oynadıklarını söyledi ve finalde kalecilik yapan öğrencilere 4 şut attı. Şutlarının dördünü de gole çeviren Kaymakam Yıldız, üzerinde takım elbise ve kunduraları olduğu halde ayağında top sektirerek çocukluğunda oynadığı futbol hasretini giderdi.