Hans Christian Andersen'den Adrian Mitchell'ın oyunlaştırdığı, Çağman Pala'nın Türkçeleştirdiği oyunun yönetmeni Sabri Özmener. Dostluk, inanma, cesaret temalarını işleyen ve 7 yaş üstü çocuklara önerilen oyunun dekor ve ışık tasarımı Kerem Çetinel'e, kostüm tasarımı Ceren Karahan'a ait. Orijinal müziklerini Richard Peaslee'nin hazırladığı yapıtın müzik direktörü Kemal Günüç. Koreografisini Gizem Erden'in yaptığı eserin şan çalıştırıcılığını ise Nihal Erdoğan üstleniyor.

Şivan Binici, Özge Mirzalı, Buket Türkyılmaz, Özgür Keçeci, Özlem Gür, Demet Kızılay, Damla Paksoy Vural, Meray Tunç, Kemal Okan Özkan, Arda Saygın, Aylin Dinç, Başak Güleç, Dilan Kart, Eşref Ergü Pişirici, Gizem Çanka, İpek Demir, Hasan İrfan Buzcu, Kerem Kayhan, Mert Özcan, Murat Kesim, Tuba Kurt ve Zerrin Çağlar'ın rol aldığı oyunda orkestrada Kemal Günüç, Döndü Dulkadir, Emre Kaya, Ilgit Dağüstün, Ercan Yavuz ve Hasan Yiğit Bakkalcı görev alıyor. Oyunun konusu kısaca şöyle:

Gerda ve Kai bir İskandinav şehrinde büyükanneleri ile bir tavan arasında yaşayan iki yakın arkadaştır. Karlar Kraliçesi, Kai'a büyü yaparak kaçırır ve onu Kuzey Kutbu'ndaki buzdan sarayına götürür. Cesur Gerda, arkadaşını kurtarmak için bir yolculuğa çıkar. Gerda, bu tehlikeli yolculukta kimi zaman ona yardım eden iyi kalpli, kimi zaman da onu engellemeye çalışan kötü niyetli kişilerle ve hayvanlarla karşılaşır. Ama arkadaşına olan sevgisi sayesinde sonunda kraliçenin sarayına ulaşır.
AA