Aydın’da bir köy imamının caminin girişine astığı fotoğraflardan etkilenen minikler evlerinde ne buldularsa cami imamını teslim edip Afrika’daki çocuklara gönderilmesini istediler. Köy camisinde cemaatten Afrika için Cuma namazı sonrası 32 lira para toplanırken, fotoğraflardan etkilenen çocukların gıda yardımlarının dışında topladığı yardım miktarı 400 TL’yi geçti.
Afrika’da ülkelerinde yaşanan açlık nedeniyle Türkiye’de çığ gibi büyüyen yardım kampanyalarına Aydın’da minik yüreklerden insanı duygulandıran katkı geldi. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Cuma günü Afrika için yardım toplanan Aydın Merkez Böcek Köyünde cami imamı Haydar Yılmaz, Afrika’da yaşanan açlığı cemaate anlatmak için gazete sayfalarından kestiği fotoğrafları caminin girişindeki tahtaya yapıştırdı. 250 nüfuslu köyden Cuma namazı çıkışında 32 Lira toplayan imam yardımın azı çoğu olmaz değip toplanan yardımları Aydın Müftülüğüne gönderdi. Sonraki günlerde camide yaz kuran kursuna katılan çocukları komşuluk ilişkilerini anlatan imam cemaat için astığı fotoğrafları çocuklara da göstererek Afrika’da yaşanan açlık felaketini anlattı.
ÇOCUKLAR YARDIM KIVILCIMI ÇAKTI
Olayın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra caminin girişindeki resimlerden çok etkilenen çocuklar evlerinde biriktirdiği harçlıklarını getirip cami hocasına teslim etti. Bazı çocuklar ise harçlıklarının yanı sıra evlerindeki zeytinyağı şişelerini, fazla makarna torbalarını da getirip Afrika’ya gönderilmesini istediler. Diğer yandan yaz kuran kursuna giden 15 çocuk cami imamının kurs sonunda kendilerine söz verdiği çanta hediyelerinin parasını da Afrika’ya gönderilmesini talep ettiler. Çocukların yardımlarını görerek durumdan etkilenen bazı anne babalarda Afrika’ya gönderilmek üzere yardımda bulundular. 
‘ÇOCUKLARIMIZ SAMİMİ DUYGULARLA YARDIM TOPLADILAR’
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu ramazan ayının komşuluk ve komşuluk ilişkileri temasıyla işlenmesini uygun gördüğünü dile getiren Böcek Köyü İmamı Haydar Yılmaz, “Afrika kıtasındaki açlık ve susuzlukla mücadele insanların dertlerini kendi derdimiz bildik. Bunun üzerine çocuklarımızla beraber bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyamıza çocuklarımızın öncülüğünde tüm köy halkı katkıda bulundu. Gayretlemiz sonucu çok iyi bir yardım topladık. Çocuklarımız çok samimi bir şekilde yardım topladılar. Bu kampanyanın tüm dünyaya ve ülkemize örnek olmasını istiyorum. Peygamber efendimiz hadisi şerifinde belirttiği gibi biz Afrika’daki insanları komşumuz kabul ettik. Oradaki aç susuz insanları çocukları kardeşlerimiz ve evlatlarımız bildik. Elimizden tüm gayret ve çabalarımızla hep beraber oradaki aç susuz insanları yardım etmek istedik” dedi.
‘BİZ BAYAT EKMEKLERİ ÇÖPE ATARKEN, AFRİKADA İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR’
Evlerinden getirdiği zeytinyağını ve makarna paketini Afrika’ya göndermek isteyen Ömer Kendirli yaptıkları yardımları, “Bizim evimizde şarıl şarıl sular akarken, biz bayat ekmekleri çöpe atarken o kardeşlerimiz orada aç ve susuz yaşıyor. Hocamız bizi orada yaşananların fotoğraflarını gösterdi. Biz o fotoğraflardan çok etkilendik. Bizde kendi aramızda bir yardım kampanyası başlattık” kelimeleriyle anlatırken 7. sınıf öğrencisi Gamze Alkoç, “Yaz kuran kurslarında yardımlaşmayı ve dayanışmayı öğrendik. Afrika’da insanlar ve çocuklar açlıktan ve susuzluktan ölüyorlar. Elimize vicdanımıza koyduk zaten Afrika için bir kampanya başlatılmıştı bizde bu kampanyaya destek verdik” şeklinde konuştu.
HEDİYE PARALARI AFRİKAYA
Harçlıkların yanında evlerindeki makarnalardan da getiren Selin Alakoca, “Ben Afrika’daki çocuklar için harçlıklarımın yanında makarna getirdim. Hocamız yaz kuran kursları sonunda bizlere çanta hediye edecekti. Biz arkadaşlarımızla birlikte çantalarımızdan vazgeçip hediyelerimizin parasını Afrika’daki muhtaç çocuklara göndermeye karar verdik. Bizler burada yemek seçebiliyoruz fakat Afrika’daki çocuklar seçecek yemek bulamıyorlar. Aç susuz kuruyup gidiyorlar. Çocuklar ağlamak istiyorlar ama açlık ve susuzluk nedeniyle ağlayamıyorlar bile” diye konuştu.
Cami İmamı öncülüğünde çocukların gerçekleştirdiği yardım kampanyasından şuana kadar 400 TL’nin üzerinden bir para toplanırken, çok sayıda zeytinyağı şişesi, makarna paketi, kuru sebze ve meyve paketi de birikti. Kampanya kapsamında toplanan yardımların önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile Afrika ülkelerine gönderileceği öğrenildi.
20.20110811100247.jpg