İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, öğretmenler, aileler ve öğrenciler katıldı.
Bu yıl 1. si düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan “Anne sütü ile beslenmenin bebek açısından yararları” konulu 1. Resim Yarışması sonucunda derece alan öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.
Törende konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çobanoğlu, “Aydın İlinin ilk defa 2004 yılında bebek dostu il unvanını kazandık. bu konuda Türkiye"nin en başarılı 7 ili arasındayız. Önümüzdeki yıldan İtibaren Sağlık Bakanlığı tarafından Altın Bebek Dostu İl çalışmaları başlatılacak ve bu ödülü de Türkiye"de ilk alan iller arasında olacağımıza eminim” dedi, Sağlık Müdürü Çobanoğlu ayrıca, Şu anda Aydın"da birinci basamak sağlık kuruluşlarında 53 Sağlık Kuruluşu ve 12 Hastanenin de Bebek Dostu Hastane unvanını kazandıklarını belirterek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere, öğretmenlerine ve okullara teşekkür etti.
Resim yarışmasında Gazi Mustafa.Kemal İlköğretim Okulun"dan Eda Kaner birinci,
Özel Başak Koleji"den Leyla Şahin ikinci, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu"dan Zeliha Çelik üçüncü olurken, Jüri Özel ödülüne ise Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu"dan Zeynep Ödemişli ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu"dan Nesrin Öner"e, layık görüldü.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ise ödülleri protokol tarafından verildi.