Yaralılar olay yerinde büyük şok yaşadı. Kargaşadan yararlanıp minibüsün para kesesini çalmaya çalışan bir şüpheli ise polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi üzerinde ilerlemekte olan Fuat Ş. yönetimindeki 34 M 2951 plakalı Zeytinburnu-Topkapı seferini yapan yolcu minibüsü kırmızı ışıkta geçti. Hızla ilerleyen minibüs tali yoldan çıkan Osman Öcalan yönetimindeki 34 UK 1489 plakalı araca çarptı. Öcalan yönetimindeki araç savrulurken, minibüs yan devrilip yaklaşık 50 metre sürüklendi. Olay sonrası yaralananlar büyük panik yaşadı. Çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Durumu küçük sıyrıklarla atlatan yaralılara ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldı.

Yaralılar İdris Bayduk (38), Mesut Serbest (36), Hasan Taşıyan (17), Görkem Botom (20), Abbas Elkoca (31), Filiz Haydi (31), Nazlıcan Haydi (5), Osman Öcalan ve sürücü Fuat Ş. ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Büyük tehlike atlatan ve şok geçiren yaralılar minibüs sürücüsüne tepki gösterdi. Minibüs sürücüsünün kırmızı ışıkta geçtiğini belirten Yeliz Haydi olayı şöyle anlattı: “Biz ara yoldan geçtikten sonra kırmızı ışık ihlali yapan minibüs bize çarptı. Biz ne olduğunu anlayamadık. Yan yatan minibüs uzun bir mesafe sürüklendi. Canımızı zor kurtardık. Allah bizi korudu” dedi. Yolculuk esnasında minibüs sürücüsünün yanında bulunan bir kişiyle sohbet ettiğini dile getiren başka bir yolcu ise, minibüs sürücüsünün kırmızı ışıkta geçtiğini belirtti. Üzerindeki şoku atamayan sürücü şans eseri yan devrilen minibüsten yara almadan çıktığını kaydetti. Bir vatandaş ise olayı anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı.

Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi esnasında ise panik ortamını fırsat bilen bir kişi minibüsün para kesesini çalmaya çalıştı. Şüpheli, polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Kelepçe vurulan şahıs sorgulanmak üzere Merkezefendi Polis Merkezi"ne götürüldü. Kaza,12 Eylül 2010'da İkitelli"de meydana gelen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği minibüs kazasını akıllara getirdi. Uzun süre kapanan yol, kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.


aktifhaber