Uşak Havaalanı'na 1500 metre mesafede bulunan ve uçuş güvenliğini tehdit ettiği için yıkımı istenen 60 metrelik minarenin boyunun kubbeyle sabitlenerek 22 metreye indirilmesine karar verildi.
Uşak Havaalanı'nın bulunduğu bölgede yer alan Hacı Aliler Furkan Camisi'nin minaresinin yıkımına karar veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, kararı Uşak Valiliği'ne bildirdi. Camiyi yaptıran Mehmet Ali Altay ise Manisa İdare Mahkemesi'ne başvurarak yıkım kararının iptalini istedi. Dava sürerken, Uşak Valiliği, yıkım kararını geçtiğimiz ay Uşak Belediyesi'ne bildirdi. Yıkım istemi imar komisyonunda değerlendirilmeye alındı ve minarenin 22 metre uzunluğundaki kubbeye sabitlenmesi kararlaştırıldı. Valilik de kararı belediyeye iletti. İmar komisyonu, minarenin yıkımı için geçtiğimiz hafta toplanarak, minarenin yüksekliğinin 60 metreden 22 metreye indirilmesine karar verdi. Böylece minareyle kubbenin aynı boya getirileceği belirtildi. Minarenin kesilmesi için 40 bin TL, diğer masraflar için 15 bin TL harcanacağı ve bu maliyetin de camiyi yaptıran 63 yaşındaki Altay tarafından üstlenilmesi gerektiği bildirildi.

KARARA TEPKİLİ
Camiyi Diyanet İşleri Başkanlığı'na devretmesi halinde yıkım masrafından kurtulacağı belirtilen Mehmet Ali Altay, minareyi 2003'te 20 bin TL harcayarak yaptırdığını, şimdi minarenin yıkımı için çıkarılan faturanın çok ağır olduğunu söyledi. Altay, "Minareyi 20 bin TL'ye yaptırdım. Fakat iki katı para ödeyerek yıktırmam isteniyor" diye konuştu.
Daha önce minarenin 15 metreye indirilmek istendiğini, daha sonra vazgeçildiğini aktaran Altay, minarenin en az 32 metre olması gerektiğini savundu. Altay, "Cami hepimizin malı. Minaresini kubbe boyuna çekmek doğru değil. Çünkü o zaman minarenin hiçbir anlamı kalmayacak. Bugüne kadar hiçbir uçağa zarar vermeyen minareyi, yıkma kararı aldılar. Ben hakkımı aramaya kararlıyım. Belediye minarenin kubbeyle sabitleneceği yönünde karar almış. Kararı doğru bulmuyorum" dedi. Öte yandan kararın önümüzdeki günlerde Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne tebliğ edileceği ve belirlenecek zaman dilimi içinde yıkımın gerçekleşeceği kaydedildi.