Dünya Mimarlık Günü Nazilli"de kutlandı. Mimarlar Odası Nazilli Şube Başkanı Gonca Yelkovan ve oda üyeleri akşam yemeğinde bir araya gelerek Dünya Mimarlık Günlerini kutladılar.
Mimarlar Odası Nazilli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Yelkovan, çevrelerinde etkisiz de olsa kimi önlemlerin alınması ve yaptırımların uygulanması için çabalar gösteren Birleşmiş Milletlerin, bu yıl 'Dünya Habitat Günü' temasını; eşitsizlikleri ve farklılıkları azaltan, yoksul ya da varsıl olsun, tüm kültür ve yaş grupları için konut sağlayan sürdürülebilir bir kentsel dünya için ortak öngörü vurgulanması amacıyla 'Daha İyi Kentler, Daha İyi Yaşamlar' olarak belirlediğini ve Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) de aynı gün kutlanan 'Dünya Mimarlık Günü' için aynı temayı kabul ettiğini belirtti.
Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü ve Dünya Habitat Günü'nü ile ilgili bir açıklama yayınlayan Gonca Yelkovan; “Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü Dünya Mimarlık Günü olarak kabul edilmiştir. Biz Mimarlar Odası olarak bunu takip eden haftayı Mimarlık Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlarımıza ve nazik kutlamasından dolayı Makine Mühendisleri odasına çok teşekkür ediyorum. Nazilli"de faaliyet gösteren Mimar meslektaşlarımızla birlikte olmak ve fikir alışverişinde bulunmak için toplandık. Takdir edersiniz ki gündelik hayatın içinde çoğu zaman birlikte olamıyoruz. Daha yaşanılası kentler için mimarın ve mimarlığın değerinin farkında olmak gerekiyor. Kentimize değer katacak, önünü açacak projelerde her zaman yer almaya hazırız. Hayatı mekânla, mekânı hayatla dolduran mesleğimizi çok seviyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığı yapan tüm mühendis arkadaşlarımıza da buradan saygılarımızı sunuyoruz” dedi.