Mimarlar Odası Didim Temsilciliği Mimarlar Haftası dolayısıyla “Çarpık Kentleşme ve Didim” konulu bir söyleşi düzenledi.
Mimarlar Odası Didim Temsilciliğinde yapılan söyleşiye Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak, Didim Eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, AKP Didim Belediye Başkan aday adayı Ferhat Yıldız, Didim Kent Konseyi Yürütme Kurlu Üyesi Mustafa Şentürk ve Mimarlar Odası Didim Temsilciliği üyeleri katılırken toplantıda ilçe protokolünü temsilen kimsenin bulunmaması dikkat çekti.
Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak Didim"de daha kaliteli, modern yapılar ile çevreci binalar yapılması ve en güzeli yakalamak için nelerin yapılması amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek “Bunun temelinde kentlerdeki niteliksiz yapılar, hızlı nüfus artışı, rant kavgaları ve meslek grupları arasında diyalog yetersizliği kentleşme sorunu tetiklemiştir. Dünyada 40 yıl sonra insanların üçte ikisi kentlerde yaşayacak. Şu an kentlerde ortaya çıkan sorunlar Kent plancılara Belediyelere, Mimarlara ve yapı malzemecilerin üzerine atılmakta. Bu sorunların çözümü için diyalog kurulmalı. Benden sonra ne olursa olsun mantığıyla hareket edilmemeli ve ona göre binalar yapılmalı “dedi.
Toplantıda Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak"ın konuşmasının ardından İnşaat Mühendisi Erkan Baylan ve Mimar Atilla Pınarbaşı çarpık kentleşme ile çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi için yapı kontrolleri, yapı malzemelerinin sağlam olması, kalifiyeli eleman ve Meslek odaları arasındaki diyalog, mimarların toplumla içi içe olması ve çarpık kentleşmenin Didim"e yansımaları konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.