Barcelonalı mimarlık şirketi Nabito geleceğin yaşam alanlarını yarattı. Sarmal olarak tasarlanan gökdelenlerde daha fazla yaşam alanı özel balkonlarla sağlanacak

* Modern dünyada beton ve görkemli binalarda yaşayan insanların en büyük sorunu doğayla içiçe olamamak. Fakat Barcelona merkezli mimarlık şirketi Nabito, bu sorunu ilginç bir tasarımla ortadan kaldırıyor. Dikey bir blok yerine İspanyol mimarlar dev gökdelenleri sarmal biçimde tasarladı. Hem yer kazanan hem de bina sakinlerinin her mevsimi diledikleri gibi yaşayabilmesine imkan tanıyan mimarlar “Merdiven binası, her 3 daireye özel bir bahçe tahsis ediyor. Kaliteli ve ekolojik bir yaşam sunacağız” dedi.

Ödüllü mimari

* Nabito mimarlık şirketi, binanın eğimli yapısı nedeniyle, ortalama bir gökdelenle aynı kapasitede olduğunu açıkladı. Çevreci yapısı ve kendi doğal ortamını yarattığı için büyük beğeni kazanan binanın farklı tasarımı Sanat ve Mimari için Konut isimli uluslararası tasarım ve mimari yarışmasında ödül aldı. Her katın çatı katı gibi olacağı ve her katta üç daire bulunacak olan projenin Birleşik Arap Emirlikleri"nde hayata geçirilmesi bekleniyor.