Deniz Feneri e.V davasının Türkiye uzantısı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman, dün savcılara ifade verdi. “Yasa dışı faaliyetlerde bulunmak için örgüt kurmak”, “örgütü yönetmek” ve “örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak”la suçlanan Akman ve Kanal 7 Finans Müdürü Erdoğan Kara’ya yardım paraları ve paraların nereye harcandığına dair sorular yöneltildi.
 
Almanya’da yürütülen Deniz Feneri e.V davasının Türkiye’deki ayağı ile ilgili soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman, dün soruşturmayı yürüten Mehmet Tamöz, Nadi Türkaslan ve Abdulvahab Yaren’e ifade verdi. Sabah saat 08.30’da sorguya alınan Akman’ın ifade verme işlemi 17.50’de sona erdi. Akman, daha sonra polis nezaretinde yeniden emniyete götürüldü. Akman’ın hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.
 
Sorular Akman’ı terletti
 
Savcılar tarafından verilen öğlen yemeği molasında açıklama yapan Akman’ın avukatı Hakan Yıldız, “Akman 15 sayfalık ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamalar için gerekli açıklama ve izahatları yaptı. Bunu red veya kabul olarak değerlendirmeyin” dedi.