Bileti satan seyyar bayi Haydar Yüksel'in, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Alıcık Köyü'nde bir çiftçiyi tarif etmesi üzerine gözler buraya çevrildi. 700 nüfuslu köyde herkes birbirine “Milyoner sen misin?” diye sorarken, köylülerden Yusuf Saraç, “Ben son rakamla kaçırdım. Teselli ikramiyesi aldım” dedi. 1982 yılında da Alıcık Köyü'ne Spor Toto"dan 18 bin lira çıktığı belirtildi.

Yılbaşı çekilişinde 30 milyon TL olan büyük ikramiyenin isabet ettiği 3326924 nolu çeyrek biletten biri Ankara'daki seyyar bayi adına Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde satıldığının ortaya çıkması üzerine ilçe halkı 7 milyon 500 bin TL'yi kimin kazandığını merak etmeye başladı. 18 yıldır seyyar piyango bileti satan Haydar Yüksel, şanslı bileti Alıcı Köyü'nde bir çiftçiye sattığını söyledi. Yüksel, “Ayda 500 civarında bilet satarım. Günlerdir bu biletin kime çıktığını düşündüm. Benim yanıma çekiliş sonrası bir kişi geldi. Konuşmalarından bu kişinin olabileceğini sanıyorum. Alıcık Köyü'nde yaşıyor” dedi. Bunun üzerine gözler buraya çevrildi. Köy halkı da milyonerin kimliğini merak etmeye başladı.

Merzifon'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Alıcık Köyü'nde çiftçilik yapan bir kişinin tarif edilmesi, 700 nüfuslu köyde heyecan yarattı. Alevi ve Sünnilerin birlikte yaşadıkları köyde milyonerin kim olduğu araştırılırken, 50 yaşındaki Yusuf Karasaç kendisinin son rakamla milyonu kaçırdığını söyledi. 7 bin 500 TL'sini alan Karasaç, “Dedikodu buraya kadar gelince herkes birbirinden şüphelenmeye başladı. Ben zaten teselliyi kaçırdığımı gizlemedim. Hemen açıkladım. Paramı da ilk gün gidip aldım. Bir kişinin daha bu köyde teselli ikramiyesi aldığını düşünüyorum. Ancak büyük ikramiye bu köyde mi onu bilmiyorum” dedi.

KÖYE DAHA ÖNCE DE İKRAMİYE ÇIKTI

Alıcık Köyü'nde bulunan iki kahvehane önünde toplanan çoğunluğu emekli olan kişiler milyonerin kimliği hakkında tahminlerde bulunurken, Merzifon Belediyesi'nden emekli olan 51 yaşındaki Erdal Yıldırım köylerinin şanslı olduğunu söyledi. Yıldırım, “1982 yılında Aşur Çulha adlı bir arkadaş Spor Toto oynadı ve 18 bin TL kazandı. O zaman büyük paraydı. Kocaman bir çiftlik satın aldı. İstanbul'da daireler aldı yine parası kaldı. 1990 yılında da piyangodan büyük para kazanan Cemal Erol otobüs aldı. Yine köyde bazı kişiler şans oyunlarından ve Milli Piyango"dan paralar kazandı. Ama çoğu saklıyor. Bu para da bizim köye çıkmış olabilir. Ben de birisinden şüpheleniyorum. Çünkü yılbaşından sonra Ankara"ya gidip geldi” diye konuştu.

Bu arada büyük ikramiye çıktığından şüphelenilen H.E.'nin eşi olan Y.E. ise paranın kendilerine çıkmadığını sadece amorti aldıkları söyleyerek iddiaları yalanladı. Y.E., “Para çıksa burada durur muyduk. Eşim ilçeye gitti. Biz de tarlada çalışıyoruz. Köyün dışında olduğumuz için bizden şüpheleniyorlar” dedi.

CAMİYİ YAPSIN, CEMEVİNİ ONARSIN

Buğday, çavdar, şeker pancarı ve soğan ekerek geçimini sağlayan köy halkı her ne kadar milyonerin kim oylduğunu bilmeseler de eğer köylerinde bir kişi ise ondan köye fabrika yapmasını, camiyi onarmasını, boş olan cemevini düzenlenmesini istediklerini söyledi.

Diğer taraftan Merzifon ilçe merkezinde 15 yıldır piyango bileti satan seyyar satıcı Haydar Yüksel"in de işleri biranda açıldı. Daha önce ayda 500 bilet sattığını söyleyen Yüksel, “Bu olaydan sonra 9 Şubat çekilişi için İstanbul ve Ankara"dan 1500 bilet almıştım. Hepsini bitirdim. 500 tane de Samsun"dan aldım. Ben de talihlinin ortaya çıkmasını bekliyorum” dedi./milliyet