Hiddink ayrıca misafir ziyaretlerini ve futbolcuların kamp yapılan otelin lobisinde gezinti yapmalarını yasakladı.

Hırvatistan'la Cuma günü oynanacak Avrupa Şampiyonası baraj maçı öncesi İstanbul'da kampa giren A Milli Takım oyuncularına Teknik Direktör Guus Hiddink tarafından bir dizi yasak getirildi. Hollandalı teknik adamın getirdiği yasaklar içerisinde futbolcuları en çok üzen kampa işkembe, çiğ köfte, lahmacun siparişi yapılmasına izin verilmemesi oldu. 

Daha önce geç saatlere kadar kaldıkları kampta canları köfte, işkembe, lahmacun, çiğ köfte ve işkembe çeken futbolcular, restoranlarla sipariş veriyor ve canlarının çektikleri yiyecekleri kampa getirtiyorlardı. Hiddink'in yeme içme dışında getirdiği diğer yeni kurallar ise şöyle:

Otele Milli Takım görevlileri harici girişler yasaklandı. Bu kapsamda gazeteciler ve bayram ziyaretleri için gelenlerin otele girmesine izin verilmeyeceği belirtildi.

Futbolcuların otel içerisinde gezmeleri engellendi. Futbolcular boş zamanlarında odalarına çekilecekler, otelin oyun salonları ve lobisinde vakit geçirmeyecekler.

Önceki kamplardan farklı olarak günde üç toplantı yapılacak. İdman öncesi, kahvaltı ve öğle yemeği sonrası gerçekleştirilecek toplantıda analizler yapılacak.

Daha önce TFF'den izin alarak ropörtaj yapan basın mensuplarına da bu yol kapandı. Yayıncı kuruluş dışındaki gazeteciler, futbolcularla otelin dışında görüşecek.

Otele dışarıdan yemek siparişi verilmeyecek. Kamp programı dahilinde özel olarak hazırlatılan menüde yer alanlar dışında kesinlikle yiyecek yenilmeyecek

Sabaha karşı kokoreç partisi

Yer Milli Takım kampı. Saat gece 01.00... Canları çeken Volkan ve Arda dışarıdan getirdikleri kokoreç ve işkembeyi yiyorlar

Milli Takım kamplarında alışık olunan bir manzara. Kazakistan'la oynanan milli maç öncesi. Saat gece yarısı 01.00 olmuş. Acıkan ve canları kokoreçle, işkembe çeken Volkan ile Arda siparişlerini vermişler, afiyetle yiyorlar. Yiyecekler Volkan'ın Mecidiyeköy'de sahibi olduğu ünlü kokoreç zincirinden geliyor. İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olan Arda özellikle sakatat ürünlerini çok seviyor. Yakın çevresine Madrid'de en çok kokoreç ve işkembeyi özlediği söylediği biliniyor. Yıldız futbolcu Türkiye'ye her geldiğinde de mutlaka kokoreç yiyerek bu özlemini gideriyor.

Hırvatistan maçına Alman hakem

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan'la yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turu ilk maçını Alman hakem Felix Brych yönetecek. Federasyondan yapılan açıklamada, A Milli Takım'ın 11 Kasım Cuma günü Hırvatistan'la Arena'da oynayacağı Hırvatistan maçını, Alman Felix Brych'in yöneteceği belirtildi.

Artık dini bayramlarda maç oynanmayacak

Futbol Federasyonu, Kurban Bayramı'nda maç oynanması ile ilgili açıklama yaptı. Süper Lig'de maçların oynanmasın fikstürün yoğunluğundan kaynaklandığı belirtilerek, "Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig'ine maç koymadığımızı hatırlatmak isteriz. Önümüzdeki sezondan itibaren, dini bayramların tarihlerini dikkate alacağımızı belirtmek isteriz" denildi.

2008'i yaşamak isteriz

Emre ve Volkan, "Son Avrupa Şampiyonası'nı unutmak mümkün değil. Bunu yeniden yaşatmak istiyoruz" dedi

A Milli Takım Hırvatistan maçı için kampa giren futbolcuları baraj maçı heyecanı sardı. Takımın tecrübeli isimlerinden Emre Belözoğlu, turu geçip Avrupa Şampiyonası'na katılmak dışında bir düşüncelerinin olmadığını belirtip, "Son zamanlarda hepimizi üzen olaylardan sonra ülkemizi sevindirmek istiyoruz. Avrupa şampiyonasını 2008'de yaşayan arkadaşlarımız var. Çok güzel duygulardı. Tekrar yaşamak istiyoruz" dedi. Volkan Demirel ise Türkiye'de alacakları güzel bir galibiyet ile deplasmana gitmek istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Son Avrupa Şampiyonası'nda milli takım olarak çok güzel bir günler geçirdik. Türk milleti bunları hak ediyor."

NURi: Milli Takımı şimdi konuşmak istemiyorum

Real Madrid'de sakatlığının ardından ilk kez forma giyen yıldız futbolcuyu, Hırvatistan maçı kadrosunda niçin olmadığı sorusu kızdırdı

Real Madrid'de sakatlığının ardından ilk kez forma giyen Nuri Şahin, (A) Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan ile oynayacağı play-off maçları için aday kadroya çağrılmamasıyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Nuri, İspanyol gazetecilerin yönelttiği sorular üzerine, 'Milli Takım konusunda şimdilik konuşmak istemiyorum' dedi. Türk futbolcu, İspanyol basınına verdiği demeçlerde, 'Sakatlıklardan sonra Real Madrid ile ilk maçıma çıktığımdan dolayı memnunum. Sakatlıkları unuttum. Hiçbir korkum yok, sağlık olarak yüzde 100 kapasitedeyim ama arkadaşlarımla aynı fiziksel ritme sahip olmak için daha eksiklerim var' ifadelerini kullandı.

Paslarınız adrese gitsin

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turunda 11 ve 15 Kasım'da Hırvatistan ile karşılaşacak A Milli Takım ilk çalışmasını dün akşam yaptı. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılan idmana arka adalesinde gerilme olan Kazım çıkmadı. Süper Lig'de oynayan futbolcular, salondan çalışırken, diğerleri sahada yerini aldı. Hollandalı teknik adam Hiddink, etrafına toplağı futbolcularla kısa süren bir konuşma yaptı ardından kendisinin de dahil olduğu pas çalışmasına geçildi. Zaman zaman futbolcuları "Doğru pas atın" diyerek uyardı.

yenişafak