İspanya'nın en prestijli ödülü olan Asturias Prensi'nde bu yıl spor dalında ödüle layık görülen İspanya Milli Takımı'ndaki futbolcular, kulüplerinden izin çıkmadığı için törene katılamayacak.

İspanya veliahtı Prens Felipe adına olan ve bizzat kendisi tarafından verilen Asturias Prensi ödüllerinin töreninin 22 Ekim'de Oviedo kentinde yapılacak olmasına rağmen Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüpler maç programından dolayı milli futbolcularının törene katılmasına izin vermedi.

Barcelona kulübünden Valdes, Puyol, Pique, Busquets, İniesta, Xavi, Pedro ve Villa, Real Madrid'den Casillas (milli takım kaptanı), Ramos, Arbeloa ve Xabi Alonso ile Arsenal'den Cesc Fabregas'ın törene katılmayacak olmaları İspanyol basınında tepki ile karşılandı. İspanyol gazetelerinde, Real Madrid ve Barcelona'da teknik direktörlerin futbolcularına izin vermemeleri eleştirilip, Dünya Kupası'nı kazanmalarından dolayı bu ödüle layık görülen milli futbolcuların belki de hayatlarında aldıkları en önemli ödülün törenine katılamayacakları savunuldu.

Mevcut durumda Villarreal, Capdevilla ve Marchena'ya, Athletic Bilbao da Fernando Llorente ve Javi Martinez'e tören için izin vermiş gözüküyor. Valencia (Mata), Liverpool (Torres ve Reina), Sevilla (Navas) ve Manchester City'nin (Silva) ise henüz izin konusunda karar vermediklerini belirtiliyor.

A.A.