A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu ikinci maçında Belçika'yı 3-2 yenerek 2'de 2 yaptı.


İlk yarıyı 1-0 geride kapatan ancak mücadelenin sonunda sahadan gülerek ayrılan Millilerimize galibiyeti getiren golleri 48. dakikada Hamit Altıntop, 66. dakikada Semih Şentürk ve 78. dakikada Arda Turan kaydetti. Konuk ekibin golleri ise 28 ve 68'de Daniel Van Buyten'den geldi.

Ayrıca Belçikalı oyuncu Kompany 64. dakikada ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Türk Milli Takımı, elemelerde bundan sonraki ilk 2 maçını 8 Ekim'de Almanya, 12 Ekim'de de Azerbaycan ile deplasmanda oynayacak.

HİDDİNK İLE 3'TE 3


(A) Milli Futbol Takımı, yeni teknik direktörü Guus Hiddink yönetiminde oynadığı 3. maçını da kazandı.

Hollandalı teknik adam yönetimindeki ilk sınavında özel maçta Romanya'yı 2-0 yenen ay-yıldızlı ekip, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 3-0'lık Kazakistan galibiyetinin ardından, bu akşam da Belçika'yı 3-2 mağlup ederek, 3'te 3 yaptı.


5 GÜNDE 6 PUAN


(A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu'nda Kazakistan'ın ardından Belçika'yı da yenerek, hem yoluna firesiz devam etti, hem de kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda üst üste iki galibiyet alma konusundaki başarısız grafiğine son verdi.

BELÇİKA'YI İLK SAHADA İLK KEZ YENDİK

Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 1998 yılından bu yana toplam 27 kez uygulanan 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 6 kez kazanabilen Türk Milli Takımı, bu akşamki galibiyetle 7. kez güldü.

Ay-yıldızlı ekip, geçmişte 27 maçlık cumartesi-çarşamba (2012 Avrupa Şampiyonası'nda cuma-salı olarak uygulanıyor) bu serinin 21'inde, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire vermişti.

KADIKÖY'DE MİLLİ COŞKU

Cuma günkü 3-0'lık Kazakistan galibiyetinin ardından, bu akşam da Belçika'yı yenen Türkiye, bu periyotta 2 maçı birden daha önce en son 2007'de Norveç ve Bosna-Hersek önünde kazanmıştı.

7. kez sevindik

A Milli Futbol Takımımız, Kazakistan"ın ardından Belçika"yı da yenerek, hem yoluna firesiz devam etti, hem de kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda üst üste iki galibiyet alma konusundaki başarısız grafiğine son verdi. Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 1998 yılından bu yana toplam 27 kez uygulanan 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 6 kez kazanabilen Türk Milli Takımı, dün akşamki galibiyetle 7. kez güldü.

MAÇIN ÜÇ NOTU

1- Tribünleri dolduran taraftarlar ikinci yarının başında 10. yıl marşını söyleyerek millilerimizi coşturdular.

2- Kazakistan maçında vole ile fileleri havalandıran Hamit, dün de takımızı ateşleyen golü attı.

3- Maç içinde uzun süre etkisiz kalan Arda Turan, tarihi bir gole ve başarıya imza koydu.

İkinci yarı vurduk

A Milli Takım, Belçika karşısında maçın ilk yarısında rakip kaleye 8 kez şut denemesinde bulunurken hiç isabet sağlayamadı. İkinci yarıda ise Belçika kalesine attığı 7 şutun 4 tanesinde isabet sağlayan Milliler 3 gol atarken, konuk ekip ise maç boyunca attığı 6 şutun 3 tanesinde kaleyi bularak 2 gol kaydetti.