Polonya'da devam eden şampiyonada (D) Grubu'nda gösterdiği başarılı performansla yoluna devam eden milli takımda yer alan 12 oyuncunun boy ortalaması, 2.01 olurken, Ömer Aşık, 2.14 metrelik boyuyla takımın en uzun oyuncusu olma özelliğini taşıyor.

Engin Atsür ve Engin Arslan ise millilerin kısa oyuncuları olarak karşılaşmalarda boy gösteriyor.

Şampiyonanın en uzun boylu oyuncularının yer aldığı Yunanistan'da ise kadrodaki 12 oyuncudan 7'si, 2 metrenin üzerinde olmasıyla dikkati çekiyor. Bu kategoride, ikinciliği 2.02 boy ortalamalarıyla Almanya ve Slovenya elde ederken, üçüncülüğü Türkiye ile birlikte Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Rusya paylaşıyor.

İsrail, 1.96 boy ortalamasıyla şampiyonanın en kısa takımı. Şampiyonanın en kısa takımları sıralamasında ise Fransa 1.97 ortalamayla ikinci sırada yer alırken, şampiyonanın evsahibi Polonya, Letonya ve İspanya ise bu kategorinin üçüncüsü oldular.

22 yaş ortalamasıyla Sırbistan, şampiyonanın en genç takımı takımı olarak dikkati çekiyor. “En genç takım” sıralamasında 24 yaş ortalamasıyla Fransa ikinci, 25 yaş ortalamasına sahip (A) Milli Takım da bu kategoride Rusya, Yunanistan ve Almanya ile üçüncülüğü paylaştı.

“En yaşlı takımlar” sıralamasında ilk sırayı 28 yaş ortalamasıyla Slovenya ile Hırvatistan alırken, Letonya, Makedonya, Büyük Britanya ve Litvanya, 27 yaş ortalamasıyla en yaşlı ikinci takımlar olarak mücadele ediyor. İspanya ve Bulgaristan da 26 yaş ortalamasıyla bu kategorinin üçüncüsü oldu.

ŞAMPİYONANIN “EN ...” OYUNCULARI

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda yer alan oyuncular arasında en uzun basketbolcu, 2.18'lik boyuyla Yunan Kostas Koufos oldu.
Genç pivotu 2.17'lik boyuyla Sırp Kosta Perovic takip ederken, Yunanistan'da forma giyen Andreas Glyniadakis, şampiyonanın en uzun üçüncü oyuncusu olma özelliğine sahip.

Makedonya'nın oyun kurucusu Dimitar Mirakovski ile Polonya'dan Krzysztof Szubarga, 1.78'lik boylarıyla şampiyonanın en kısa oyuncuları. En kısa oyuncular sıralamasında ikinciliği Litvanya'da forma giyen 1.80 boyundaki Andrius Mazutis elde ederken, Büyük Britanyalı basketbolcu Flinder Boyd 1.82'lik boyuyla bu sıralamada üçüncü sırayı aldı.

Polonya'nın tecrübeli forveti Adam Wojcik, şampiyonanın en yaşlı oyuncu olarak karşılaşmalarda yer alıyor. 39 yaşındaki basketbolcu, Türk Milli Takımı'nda yer alan 1988 doğumlu Barış Hersek'ten 18 yaş büyük olmasıyla dikkati çekiyor.

Şampiyonanın en yaşlı oyuncuları kategorisinde, Makendonyalı 37 yaşındaki oyuncu Pero Blazevski ikinci sırada bulunurken, üçüncü sırayı ise 36 yaşındaki oyuncular Makedonyalı Vrbica Stefanov ve Büyük Britanyalı Nate Reinking aldı.

Şampiyonanın en genç oyuncuları ise İspanya'dan Ricky Rubio (19) ve Bulgaristan'dan Bozhidar Avramov (19) oldu. Takımlarda 20 yaşında olan oyuncuların fazlalığı göze çarparken, Fransalı Antoine Diot, Almanyalı Tibor Pleiss ve Elias Harris, Sırbistanlı Milan Macvan ve Yunan Kostas Koufos ile Nick Calathes, şampiyonanın en genç oyunları arasında yer aldı.HÜRRİYET