Ülkesinin önemli gazetelerinden Algemeen Dagblada konuşan Hiddink, Liglerin ertelenmesi nedeniyle kulüplerin oyuncularına Kazakistan ve Avusturya maçlarından önce izin vermesine anlam vermem mümkün değil ancak Türk kulüpleri bunu profesyonelce buluyor ifadelerini kullandı.

Emre ve Arda yorgun değildi

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Kazakistan maçı sonrasında oyuncularda gözlenen yorgunluk hakkında sorulan soru üzerine Hiddink, 'Emre ve Arda bu takımın en önemli oyuncuları ancak maçtan önce yorgun değillerdi. Sadece maçlara konsantre olacak durumları yoktu. En önemli oyuncular bile otoriteye karşı hassas durumdalar. Pierre Van Hooijdonk'u sırf bu nedenle ekibime aldım. O benden daha sert ve futbolcuları daima maçlara konsantre edebilen bir yapısı var' şeklinde cevap verdi.

Türk Milli Takımı 8 yıl ceza alabilir

Oyuncularıyla sürekli bir araya gelerek konuştuğunu söyleyen Hiddink, 'UEFA meydana gelen şike skandalı nedeniyle Türk milli takımını 8 yıl uluslar arası müsabaklardan men edebilir. Oyuncularıma bunun kendileri için çok daha fazla bir motivasyon kaynağı olması gerektiğini söyledim' diye konuştu.

Chelsea değil Ajaxtan teklif aldım

Haziran ayında Türk basınında sıkça yer almasına rağmen Chelseaden resmi bir teklif almadığını ancak Ajaxın kendisini transfer etmek istediğini itiraf eden Hiddink, 'Bir sözleşmem var ve buna sadık kalıp en az Euro 2012ye kadar Türk milli takımıyla kalacağım' dedi.

Kariyerindeki kararlara üç şeyin rehberlik ettiğini alaycı sözlerle sürdüren Hiddink, bunları Euro, Dolar ve Ruble olarak tanımlarken, kariyerinin paradan daha önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Vatan