Babası Mahmut Arslan ile başkanlık makamına gelen Milli Sporcu Berkin, yanında getirdiği Sivas maçında giydiği ve imzası bulunan Galatasaray formasını Başkan Alıcık"a hediye etti. Nazilli Belediyespor Altyapısından yetişen Berkin Arslan, Galatasaray gibi Dünyaca ünlü bir kulüpte ve Milli takımda oynamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek “Sporcu arkadaşlarıma ve yeni yetişen gençlere tavsiyede bulunmak istiyorum. Çok çalışın, disiplinli olun, hocalarınızın sözünden çıkmayın ve büyük takımlardan teklif geldiğinde asla geri çevirmeyin. Geleceğiniz için karşınıza gelen imkanları iyi değerlendirin” dedi.
Nazilli"nin önemli sporcular yetiştirdiğini belirten Başkan Alıcık “Nazilli sporun membası konumunda bir yerdir. İlçemizden büyük kulüplere giderek milli olmuş futbolcularımızın son örneği Berkin kardeşimizdir. Atatürk"ün dediği gibi "Ben sporcunun zeki,çevik aynı zamanda Ahlaklısını severim" sözüyle ilerliyoruz. Kardeşimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen babası Mahmut Beyi kutluyorum. İyi sporcularımızın yetişmesi için ben de bir spor adamı olarak elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyorum. Kendisini de başarılarından ve bizlere yaşattığı büyük gururdan dolayı kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Berkin Arslan"a bir teşekkür plaketi vererek kutladı ve spor hayatındaki başarılarının devamını diledi.