Taekwondo Poomsae Dünya Şampiyonu milli sporcu Elif Aybüke Yılmaz, Nazilli Doğa Bilim Okulu t-MBA öğrencilerinin düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Peru'nun başkenti Lima'da yapılan 10. Taekwondo Poomsae Dünya Şampiyonası'nda 18-30 yaş kategorisinde altın madalya kazanan 23 yaşındaki Elif Aybüke Yılmaz, NazilliDoğalı öğrenciler ile buluştu. Doğalı öğrenciler ile eğlenceli bir söyleşi gerçekleştiren milli sporcu Yılmaz, başarıya ulaşmanın psikolojik olarak kendini yenilemekten ve çok çalışmaktan geçtiğini belirtti. Yılmaz, söyleşide kariyerinden kesitler sunarken, Doğalı öğrencilere 2016 Taekwondo Poomsae Dünya Şampiyonluğu final maçının hikayesini video gösterimi ile anlattı.

"En büyük hayalim gerçek oldu"

Dünya şampiyonu olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade eden milli sporcu Yılmaz,"Dünya şampiyonu olmak en büyük hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirmiş olmak ve vatanımı bu şekilde temsil edebilmek benim için çok büyük bir zevk, büyük bir gurur. Bu yüzden çok mutluyum. Buralara gelmek tabi ki kolay olmadı. Ailem beni çok sıkı disiplin altında yetiştirdi. Tekvando bizi biz yapan bir spor. Ailemizi gerçekten bütünleştiren bir spor. Bizim temel taşımız neredeyse. Ben şu anda Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu'nda dördüncü sınıf öğrencisiyim. Okulumu spor sayesinde kazandım, şu anda spor sayesinde para kazanıyorum, spor sayesinde bir yerlerde var olabiliyorum. O yüzen tekvando benim hayatımı kazanmama yardımcı oldu. Bu spor branşı tam anlamıyla bir disiplin olduğu için beni de ben yapan şeydi aslında. Tekvando sporu şu an Türkiye'de insanların kafa yapısına uygun olduğu için bu sporun yapılmasını özellikle öneriyorum" dedi.