BDP"ye, ölümünün yıl dönümünde anılan Mehmet Akif Ersoy"un sözlerini örnek gösterdi ve Milli Marşımızı bir Arnavut'un yazdığını da kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özerklik ve iki dil tartışmalarına bir kez daha sert teki göstererek, "80 yıl önce nasıl ki bu milleti bölmek, tefrika sokmak isteyenler varsa, bugün de varlar. Bu milletin arasına tefrika sokmak isteyenler 73 milyonun düşmanlarıdır. Son günlerdeki yapay tartışmalar terör örgütünün ve onun uzantılarının çirkin bir tezgahıdır. Özellikle medya, kanaat önderleri ve siyasi partileri bu çirkin oyunu bozmaya davet ediyorum. Hedef AK Parti iktidarı olduğu için, milletin kaybetmesi uğruna, terör örgütü ile o malum çetelerle iş birliği yapıyorlar. Bunu geçmiş senelerde de yaptılar" dedi.
Erdoğan, TBMM"de AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada özerklik ve iki tartışmalarına çok sert sözlerle yüklendi. Özerklik ve iki dil tartışmalarını gündemde tutan BDP"ye, ölümünün yıl dönümünde anılan Mehmet Akif Ersoy"un sözlerini örnek gösterdi.
Erdoğan, tarihte yaşananlara da vurgu yaparak özerklik ve iki dil tartışmalarına yanıt verdi. Erdoğan, "Düşmanların çıkardığı o meseleleri; şimdi aynı şeyleri yaşıyor muyuz? Yaşıyoruz" dedi.
Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy"un Nasrullah Cami kürsüsünden yaptığı hitabı hatırlatarak, o sözlerin aynen bugünü anlattığını söyledi. Akif"in, ırkçılığı ve kavmiyetçiliği reddettiğini savunan Başbakan Erdoğan şöyle dedi:
MİLLİ MARŞIMIZI BİR ARNAVUT YAZDI
"Şu istiklal marşımızı bir Türk mü yazdı, bir Kürt mü yazdı, işte bir Arnavut yazdı. Peki buna diyebilir miyiz ya sen Arnavut musun, neydi? O milletin ortak sesiydi. Gümbür gümbür bu Meclis"te sahiplenildi. İşte bu takdire şayandır. Merhum Akif"in de dediği gibi; "bu topraklar üzerinde etnik Kökeni ne olursa olsun aramazdaki rabatı tarihimizdir, kültürümüzdür, devletimizdir, milletimizdir, bayrağımızdır, vatanımızdır. Ortak dilimizde resmi dilimiz olan Türkçedir. Şüphesiz ki herkes kendi anadilini rahatlıkla bu ülkede konuşacaktır, bunu kimse engelleyemez, ama resmi dille bunu karıştıramayız, haksızlık yapmamalıyız."
Bu ülkenin sosyal barışını bütünlüğünü zedelenemeyeceğini kaydeden Erdoğan, Eğer böyle bir şey yapılırsa bu insafsızlık olur, bu rabıtayı sorgulamak zaafa uğratmak olur" dedi.
Mehmet Akif"in 80 yıl önce söylediği sözlere ve şiirlerine sık sık vurgu yapan Erdoğan, Türkiye"nin birlik ve beraberliğini o sözlerle anlattı.
-TERÖRÜN BAĞLANTILARI-
Erdoğan isim vermeden özerklik ve iki dil tartışmalarını başlatan BDP"yi terör örgütü üyesinin senaryosunu sunmakla suçladı. Erdoğan şöyle dedi:
"Akif"in 80 yıl önce söylediği gibi millete değil milletin kardeşliğinden azzetmeyenlere hizmet etmektir. 80 yıl önce nasıl nifak sokmak isteyenler varsa bugün de bunu gerçekleştireceğini zannedenler var. O gün olduğu gibi bugün de nifak sokmak isteyenler 73 milyonun düşmanıdır. 80 yıl önce başaramadılar o gün bu ülkenin doğusu, batısı güneyi kuzeyi bir oldu. Kurtuluş savaşı destanını yazdılar. Bugün de biriz beraberiz her zamankinden de güçlüyüz kardeşliğimiz yüceltmiş birliğimizi pekiştirmiş durumdayız. Son günlerdeki yapay tartışmalar terör örgütünün ve uzantılarının kirli tezgahıdır. Benim milletim bu tezgaha gelmeyecek. Bu oyunu bozacaktır."
-"SENARYO ÇOK AÇIK"-
Erdoğan, bu oyuna alet olunmamasını isterken şu çağrıyı da yaptı:
"Özellikle medyaya sivil toplum örgütlerine kanaat önderlerine; bu kirli oyunu bozmalarını milletin yanında yer almaları tavsiye ediyoruz. Senaryo çok açık terör örgütü her seçim öncesinde yaptığı gibi seçim sürecini etkilemek, iç politikaya şekil vermek istiyor. Hedef AK Parti iktidarı olduğu için milletin ülkenin kaybetmesi uğruna bu çirkin senaryoda terör örgütüyle birlikte o malum çeteler de işbirliği yapıyor. Bunu geçmişte yaptılar ben bu oyunu tezgahı milletimin bozacağına inanıyorum. Milletim defalarca bozdu, yine bozacak."
Terörle aktif bir mücadele yürüttüklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde de milletimizin birliğini bütünlüğünü kardeşliğin pekiştirecek demokratik açılım sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz, ileri demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.
ANKA