Bursa'daki evinde rahatsızlanan lösemi hastası eski milli güreşçi kiloları yüzünden evinin kapısından çıkarılamayınca vinç yardımıyla pencereden çıkarılarak hastaneye götürüldü.

Alınan bilgiye göre, 1974 yılında 90 kiloda Balkan Şampiyonu olan, löseminin yanı sıra epilepsi hastası olduğu ve obeziteye bağlı sağlık sorunları yaşadığı bildirilen eski milli güreşçi Mehmet Ayyıldız (57), solunum güçlüğü nedeniyle rahatsızlanınca eşi Nilüfer Ayyıldız, ''112 Acil Servis'' hattını arayarak yardım istedi.

Namazgah Mahallesi Alan Sokak'taki bir apartmanın ikinci katında oturan Ayyıldız'ın evine giden sağlık ekibi, haberleşme merkezine 350 kilogram ağırlığında olduğu bildirilen Ayyıldız'ın kapıdan çıkarılmasının mümkün olmadığını bildirdi. Bunun üzerine Sivil Savunma Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler de olay yerine gitti. Ayyıldız'ın bulunduğu odanın penceresini söken ekipler, vince koydukları eski milli güreşçiyi aşağı indirdi. Bu sırada olası bir kaza dikkate alınarak vincin altına branda serildi.

Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda vinç yardımıyla evinden çıkarılan Ayyıldız, eşinin ve yakınlarının gözyaşları, vatandaşların da meraklı bakışları arasında ambulansa konularak Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanenin acil servisindeki ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ayyıldız'ın sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Bir çok şampiyonada Türkiye'yi temsil ettiği bildirilen Ayyıldız'ın 1974 yılında yapılan Balkan Şampiyonasında grekoromen stilde 90 kiloda birinci olduğu öğrenildi.

Ayyıldız'ın bir ay öncesine kadar evinden çıkabildiği kaydedildi.

HABER 7