Füzenin ikinci darbe motoru havada ateşlendi ve test yüzde 100 başarıyla tamamlandı. Bu testle Türkiye'de ilk kez çift darbeli roket motoruna sahip bir füze dik olarak başarıyla fırlatıldı. Test atışına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bu sistemleri milli ve yerli imkanlarla geliştirmek adeta hepimizin görevi, vatan borcu” dedi.

Milli Savunma Bakanı Işık, beraberindeki Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve ilgili diğer yetkililerle Türkiye’nin yerli ve milli hava savunma sistemi Hisar’ın Aksaray’daki test atışına katıldı.

Verilen brifingin ardından Test Komuta Kontrol Merkezine geçen Işık ve beraberindekiler, test atışını takip etti. Işık, başarılı atıştan sonra Türk mühendislerini alkışlayarak tebrik etti.

Işık, Roketsan ve Aselsan mühendislerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu sistemleri milli ve yerli imkanlarla geliştirmek hepimizin görevi, vatan borcu adeta. Çünkü kritik sistemlerin geliştirilmesi bizim için tek yol. Bir takım dost bildiğimiz ülkeler en küçük bir sorunla karşılaştığımız zaman hemen bir ambargo koyma, bir kısıtlama getirme gibi alışkanlığa sahipler. Onun için bizim bütün kritik teknolojilere sahip olma, onları geliştirme ve dünyanın sayılı ülkelerinden biri olma hedefimiz var. Onu da sizler yapacaksınız. Bizler de sizlerin sürekli önünüzü açacağız. Şuna inanıyorum ki biz yaparız ve hem de çok daha iyisini yaparız. Emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TSK’nın caydırıcı gücünü artırmak ve çok güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli hedeflerinden biri olduğuna değinen Işık, “Bunu gerçekleştirmenin bir unsuru da hava ve füze savunma sisteminde söz sahibi olabilmek.
Roketsan ve Havelsan işbirliğiyle geliştirilen pek çok sistem bulunduğunu belirten 
Milli Savunma Bakanı Işık, şunları söyledi: "Şimdi daha ileri sistemleri hayata geçirmek için yoğun bir gayret var. İşte bugün burada Hisar sisteminin test atışını yaptık, atışa şahitlik yaptık. Bundan gerçekten mutluluk ve gurur duyduk. Türkiye, hava ve füze savunma sistemlerinde kritik teknolojileri hem elde etmek hem de geliştirmek durumunda. Türkiye aslında geç başlamasına rağmen önemli bir mesafeyi aldı. İnanıyorum ki, bundan sonra daha hızlı mesafeleri alacağız ve uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerine sahip olacağız.”