Yeni TBMM ek hizmet binasında milletvekillerinin odaları taşyünü duvarla kaplanacak. Bu sayede milletvekili odalarının içeriden ve dışarıdan ses izolasyonu sağlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, inşaatı devam TBMM ek hizmet binası, milletvekilleri için çalışma ofisleri, komisyon toplantı salonları, çok amaçlı salon ve yemek salonları gibi ana mekanları barındıracak.

Yeni binanın tüm ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemi, full otomasyon şeklinde yapılarak, gereksiz yere enerji tüketimi en aza indirilecek. Otomasyon sistemiyle milletvekili odasında olmadığında, sensör yardımıyla odadaki ısıtma soğutma minimum düzeye çekilecek.

Milletvekillerinin çoğu zaman genel kurulda olması gibi nedenlerden dolayı odasını az kullandığından, gereksiz enerji tüketiminin önüne geçilecek. Dış ve iç cephede en kaliteli yalıtım malzemeleri kullanılarak yüzde 100 kesintisiz yalıtım yapılacak. Böylece yeni bina eski binaya göre en az yüzde 50 daha tasarruflu olacak.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE YAZ-KIŞ SICAK SU

Klima santrallerindeki ısı geri kazandırılacak, bina içinde kullanılan ve kirlenen hava dış ortama atılmadan dışarıdan alınan ve bina içerisine gönderilecek temiz havaya aktarılarak enerji tasarrufu sağlanacak. Binanın tamamında yüksek verimli aydınlatma armatürleri ve USP hattı bulunacak. Binada güneş enerjisi sistemi mevcut olup yılın büyük bir bölümünde sıcak su ihtiyacı buradan karşılanacak.

19 SANTİMETRE TAŞYÜNÜ DOLGULU DUVAR

Eskiden dar ve sıkışık odalarda çalışmalarını sürdüren milletvekilleri, yeni binada sekreterlik ve WC içinde 40 metrekarelik odalarda çalışmalarını yürütecek. İki milletvekili odası arasında 19 santimetre taşyünü dolgulu duvarla kaplanacak. Bu sayede odaların içeriden ve dışarıdan ses izolasyonu büyük ölçüde sağlanacak.

Üç otopark, 8 komisyon toplantı salonu, 250 metrekarelik uluslararası toplantı salonu, katlarda 50'şer metrekarelik 11 küçük toplantı salonu, 4 grup ziyaretçi kabul salonu, 550 kişilik çok amaçlı salon ile basın toplantılarının olacağı salon yapılacak.

TEMMUZ 2012'TE BİTİRİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, inşaatı devam TBMM ek hizmet binasının, toplam inşaat alanının 92 bin 71 metrekare olarak tasarlandığını belirterek, binanın 2013 Temmuz ayında bitirilerek hizmete açılmasının hedeflendiğini ifade etti.