Portekiz Bankası Millenium, Türkiye'deki iştiraki olan Millenium Bank Türkiye'yi satmak dahil çeşitli opsiyonları değerlendirdiğini açıkladı.

Adının Banco Commerciale Portuguese olduğu dönemde Sitebank'ı TMSF'den satın alarak Türkiye pazarına giren banka, o dönemde bankanın adını Bank Europa olarak değiştirmişti.

Sonrasında kendi ismiyle birlikte Türkiye operasyonunun adını da değiştiren banka, yönetim değişikliği sonrasında bazı pazarlardan çıkma karar aldı.

Bankanın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı, satış dahil bazı opsiyonların değerlendirildiğini belirterek, "2007 sonunda yapılmış bir çalışmadır. Millenium Bank'ın kendi içindeki yönetim değişikliği ve o çerçevede gelen yönetimin strateji değişikliğiyle ilgilidir" dedi.

Satış kararının ekonomik krizle ilgisi olmadığını vurgulayan Yaramancı, Portekizli bankanın yapısının oldukça güçlü olduğunu ifade etti.

NTV'ye konuşan Yaramancı, şöyle devam etti:

"Portekiz Hükümeti bankalara yardım teklif etti, kimse kabul etmedi. Bu nedenle en güçlü bankacılık sistemlerinden biri Portekiz. Tamamen büyüme stratejileriyle ilgilidir. Biz bireysel bankacılıkta başladık, orta ve üst gelir gruplarına hizmet sunmak amacıyla. Burada başarılı olduk, belli bir pazar payı aldık. Mortgage tarafında yeni ürünlerle katkıda bulunduk. KOBİ'lere dönük olarak bir büyümenin içindeyiz. Belli bir büyüme planı çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz."

Yaramancı, Türkiye'deki Millenium Bank'ın geleceğiyle ilgili kesinleşen bir durum olmadığını belirterek, "Alınmış kesin bir karar yok. Esas sermayedarı olan ana bankamızın Türkiye stratejisini gözden geçirmesiyle alakalı bir karardır" diye konuştu.

GAZETEPORT