İngiltere'nin İşçi Partili eski Dışişleri Bakanı David Miliband, genel başkanlık yarışını kaybetmesinin ardından, partisinin yeni gölge kabinesinde yer almayacağını ancak milletvekilliğini sürdüreceğini söyledi.

Miliband yaptığı açıklamada, "İşçi Partisi'nin yeni lideriyle yeni bir başlangıca ihtiyacı var ve bunun, ben de yeni bir başlangıç yaparsam olabileceğini düşünüyorum. İşçi Partisi'ne en iyi arka sıralardan hizmet edebilirim" dedi.

Muhalefetteki İşçi Partisinin genel başkanlığına adaylığını koyan 45 yaşındaki David Miliband, geçen haftasonu yapılan kongrede genel başkanlık koltuğunu kardeşi Ed Miliband'e kaptırmıştı. Yüzde 1,3 ile liderlik yarışında ağabeyinin önüne geçen Ed Miliband, sendikaların desteğini arkasına almıştı. David Miliband'in İşçi Partisi'nin yeni gölge kabinesinde yer alıp almayacağı belirsizdi. İngiltere'de "gölge kabine", hükümet kabinesinin, muhalefetteki karşılığı anlamına geliyor.

David Miliband, bir önceki İşçi Partisi hükümetinde, 2007-2010 yıllarında Dışişleri Bakanı görevinde bulunmuştu. İşçi Partisi'nin 13 yıllık iktidarı, geçen mayıs ayında ülkede yapılan genel seçimle sona ermiş, Muhafazakar Parti ile Liberal Demokrat Parti koalisyon hükümeti kurmuştu.

A.A.