Beşiktaşlı yönetici Murat Çelik,:“Milan Baros"un Lyon"da ırkçı hareketleri vardı. Bu kabul edilemez. Biz Nouma ve Drpic"te bu hassasiyetimizi göstermiştik.” BEŞİKTAŞ yöneticisi Murat Çelik, G.Saray"ın yeni transferi Milan Baros"un ırkçı olduğunu ve Türkiye"ye yakışmadığını söyledi. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre Çelik, Baros"un ırkçı hareketlerinin Avrupa"da olay olduğunu ve her nedense Türk spor kamuoyunun ve medyasının bu olaya sessiz kaldığını dile getirdi.

İŞTE Çelik"in sarı-kırmızılıları kızdıracak sözleri: “G.Saray"ın son transferi Çek oyuncu Milan Baros çok iyi ve önemli bir futbolcu. Buna hiç şüphe yok. Ancak büyük kulüplerin formasını giyen oyuncuların, topluma ve gençliğe örnek oluşturduğunu unutmamak gerek. Fransa"da top koşturduğu dönemde Baros, rakip Rennes takımın siyahi oyuncusu Stephan Mbia"ya yönelik yaptığı hareket kabul edilebilemez. Bu seviyedeki dünyaca ünlü bir futbolcunun adının, "ırkçılık" ile birlikte anılması çok üzücü. Ama daha önemlisi böyle bir oyuncunun artık Türkiye"de top koşturuyor olması hazin ve bir o kadar da düşündürücü. Irkçı bir futbolcunun oluşturacağı model, spora ve "fair-play"e gönül vermiş bir insan olarak şahsen beni çok rahatsız ediyor.”

NOUMA"YI GÖNDERDİK
GENÇ yönetici geçmişte Pascal Nouma"nın yaptığı bir hareketten sonra hemen gönderildiğini de hatırlatarak, “Beşiktaş olarak geçmişte Pascal Nouma"ya karşı takındığımız tutum hala hafızalarda. Aynı şekilde, Drpiç transferinden vazgeçme nedenimiz de. Açıkçası G.Saray camiasının tamamen anlık reaksiyonlarla ortaya çıkmış olan Nouma ve Drpiç ile kıyaslanamayacak derecede vahim ve tehlikeli olan ”Baros"un ırkçı hareketi“ ile ilgili, Beşiktaşlılar"ın o günlerde gösterdiği hassasiyetin bir benzerini sergilemelerini beklerdim. Konu Beşiktaş olduğunda pireyi deve yapan kamuoyu ve medyanın, bu konuda sessiz ve duyarsız kalması da ayrıca düşünülmeli ve değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Haber7