Ürettikleri MUTİAP TRX adlı ürün ile mikropların yayılmasını yüzde 99,99 oranında önlediklerini belirten MUTİP Genel Koordinatörü Başlık, Afrika’daki hijyen sorununa çözmeye talip olduklarını iddia etti. 
Konuyla ilgili çalışmalarını Türkiye’nin gıda alanında ilk akredite laboratuarlarından Aydın Ticaret Borsası laboratuarında test edildiğini ifade eden Başlık “Daha önce 250 milyon,1 milyar,10 milyar,20 milyar patojen bakteriler ile yaptığımız çalışmalarda yüzde 99,99 sonuç almıştık. Son testte 30 milyar bakteri çalışmak isterken laboratuarın 63 milyar ekim yapmasına rağmen sonuç yine yüzde 99,99 çıkarak değişmedi ve bizi heyecanlandırdı” dedi. 
Alınan bu sonuç ile kuraklık nedeniyle açlık ve susuzluğa bağlı olarak yaşanan hijyen sorunu nedeniyle mikrop ve hastalıklara teslim olan Afrika’daki hijyen sorununu daha kolay çözülebileceğini iddia eden Başlık, “Kuraklıkla boğuşan Afrika’da zor şartlarda ulaşılan suların da mikrop içermesi sonucu insanlar salgın hastalıktan hayatını kaybediyor. Açlık ve susuzluk sonucu her gün çok sayıda çocuk ve yetişkinin hayatını kaybettiği felaketle ülkelerin kendi imkanlarıyla mücadele etmesinin güç olduğu düşünerek biz de bir şeyler yapmak istedik. Bu doğrultuda mikroplara karşı geliştirdiğimiz faydalı bakterimiz MUTİAP TRX ile Somalili kardeşlerimize yardımcı olmak istiyoruz. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz” dedi. 
TİAP Grup Tarım Hayvancılık Turizm ve Doğal Ürünler kolu tarafından üretilen ürünün yüzde 100 doğal,bitkisel,antibakteriyel ve uv kırıcı etkiye sahip olduğu belirten Başlık, açıklamasında “Platform ‘Mutiap TRX’ adlı bir buluşu ile 10 milyar kötü bakteriyi, yüzeylerde 10 dakikada, suda 100 dakikada üreme yok seviyesine düşüren yeni bir buluştu. Daha sonra 20 milyar bakteride aynı sonucu aldık. Son çalışmamızı 30 milyar bakteride yapacakken görevliler yanlışlıkla 63 milyar bakteri ekmiş. Son testte ürün 63 milyar kötü bakteriyi yok edince çok mutlu olduk. Çalışma amacımız hastane mikropları idi. Şimdi bize destek verilmesi halinde Afrika’daki hijyen sorununa da çözüm bulmaya talibiz” diye konuştu.