Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Necip Mikati, bütün tarafların yer alacağı bir hükümet kurmak istediğini söyledi.

Necip Mikati, dün geçici hükümetin başbakanı Saad Hariri ile yaptığı ilk görüşmenin ardından bugün de mecliste temsil edilen partilerin yetkilileriyle bir araya geldi.

Mikati, görüşmelerinin ardından yaptığı ilk açıklamada, taraflar arasında ayrılıklardan çok ortak noktalar bulunduğunu belirterek, "Saad Hariri'nin isteklerinin karşılanması imkansız değil. Kuracağım hükümette bütün partilerin yer almasını istiyorum" dedi.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Mikati, yarın Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ı ziyaret ederek yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi vereceğini söyledi.

Bu arada Hizbullah önderliğindeki muhalefette yer alan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan gazetelerinde yer alan bir demecinde, önceliğin bütün partilerin yer aldığı bir hükümet olduğunu, bunun olmaması halindeyse teknokratlardan oluşan bir hükümet kurulabileceğini dile getirdi.

Saad Hariri'nin önderliğindeki 14 Mart hareketi de görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Hizbullah adayı olarak hükümeti kurmakla görevlendirilen Necip Mikati'nin, öldürülen eski Başbakan Refik Hariri için kurulan BM Özel Mahkemesi ve Hizbullah'ın silahsızlandırılması konuları başta olmak üzere öncelikle birçok konuda net tavrını görmek istediklerini açıkladı.

Hariri'yi destekleyen grup içinde yer alan politikacılar, buna göre hükümette görev alıp almayacaklarını belirtti.

A.A