Eczacı Odası tarafından düzenlenen "Migren Tanı ve Tedavisi" konulu toplantıda konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şebnem Bıçakçı, migren hastalığının özellikle erişkin çağlarda sık görüldüğünü söyledi.

Türkiye'de 21 ilde 5 bin 323 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada kadınların yüzde 24'ünde, erkeklerin de yüzde 8,5'inde migren hastalığı bulunduğunun ortaya çıktığına dikkat çeken Doç. Dr. Bıçakçı, "Araştırmaya göre her 4 kadından birinde, her 10 erkekten de birin migren hastası. Büyükşehirlerde hastalık daha çok görülüyor. Eğitim ve gelir düzeyi düştükçe migren oranı yükseliyor" dedi.

Migren hastalığına karşı koruyucu ilaç kullanımının Türkiye'de oldukça düşük olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Şebnem Bıçakçı, migren hastalığı teşhisi konulan sadece yüzde 36,9'unun doktor önerisi ile ilaç kullandığını kaydetti. Bıçakçı, hastaların migren hastası olmayı kabullenmemesini de garipsediğini, migren hastalarının eczacı ve arkadaş tavsiyesi ile ilaç kullandığına dikkat çekerek bu konuda eczacılara büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Adana Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görev yapan Doç. Dr. Başak Karakurum Göksel de. eczacıların migren hastalığının düzeltilmesinde önemli bir konumda olduğunu ifade ederek, "Migren sık rastlanan ve ciddi performans kaybına yol açan ve tedavisi mümkün olan bir baş ağrısı sendromudur" dedi.

Üniversite hastaneleri, devlet ve birçok özel hastanede de baş ağrısı merkezlerinin açıldığını hatırlatan Doç. Göksel, migren hastalarının doktor önerisi olmadan ilaç kullanmamaları uyarısında bulundu.