Microsoft, 2010'da Bing'in bir hayli popüler olmasını istiyor. Buna yönelik olarak da çalışmalarına hız vermiş durumda. Google'ın karşısındaki en ciddi rakip olarak gösterilen fakat, arama motorları arasında Google'ın gerisinde yer alan Bing ile ilgili bir itiraf geldi.

Bing'in forumlarında açılan bir başlıkta, internet sitesi yöneticisi olduğunu söyleyen prathaban1 rumuzlu bir kullanıcı, Bing'in indeksleme algoritmasının bir hayli yavaş olduğunu iddia etti.

Açılan bu başlığa birçok cevap yazılırken, Bing geliştiricilerinden Brett Yount, yazdığı cevapta, Bing'in yavaş bir indeksleme algoritmasına sahip olduğunu itiraf etti.

Durum bundan sonra daha da ilginç bir hale geldi. Bing forumlarında yer alan bir yazıda, "Sitenizin Bing tarafından indekslenmemesi durumunda şu adımları izleyin" deniliyor. Bu adımlardan bir tanesi ise, "Sitenizin adresini bu başlığa cevap olarak yazın".

Görünen o ki Bing yetkilileri, sitelerin indekslenmemesi durumunda bu siteleri manüel olarak kendi elleriyle Bing'e ekliyorlar ve arama sonuçlarında çıkmalarını sağlıyor./milliyet