Bundan 4 sene önce, mayıs 2010'da Microsoft, KIN ONE ve KIN TWOisimlerini verdiği iki telefon modelini satışa sunmuştu. QWERTYklavyeleri bulunan bu telefonlar, 15-30 yaş aralığına odaklı olarak lanse edilmiş ve tam da birer "sosyal medya telefonu" oldukları bildirilmişti.

Windows CE tabanlı bu telefonlar, Sharp tarafından üretildi ve içinde Facebook, Twitter, Microsoft'un müzik servisi Zune gibi uygulamalar bulunuyordu. Fiyatları da 50 ve 100 dolar olarak belirlenmişti.

Amerika'da Verizon'a özel olarak satışa sunulan bu ürünler, kullanıcılardan beklenilen ilgiyi göremedi. Söylenti raporlar, bu telefonların bir ay içinde yalnızca 500 adet satıldığını, başka bir rapor da 8 bin KIN kullanıcısının kayıt yaptırdığını gösteriyordu. Her iki ihtimalde de satışlar çok düşüktü ve bu durumun Microsoft'a 1 milyar dolarlık zarargetirdiği söylendi.

Bu zararın oluşmasında Verizon'un kötü satış politikasının payı olduğu gibi, telefonlarda en basitinden oyun ve uygulama desteğinin de olmamasının payı var. Bir navigasyon ya da takvim bile yok, düşünsenize...

Ve daha sonrasında Microsoft, yeni Windows Phone işletim sistemlerine yönelmeyi seçti, sonrasında Nokia'yı da satın aldı ve şimdilerde mobil pazarda belki de hiç olmadığı kadar iyi hareket ediyor.