Hem Milas karayolu hem de Kuşadası otoyolunda dökülen mıcırın fırlaması nedeniyle birçok aracın camlarının kırıldığı belirtiliyor.
İki karayolunun turizm sezonunun içinde bulunduğumuz bu günlerde yoğunluk yaşaması yürekleri ağızlara getiriyor. Türkiye"de meydana gelen kazaların büyük bir bölümünün nedeni karayollarına dökülen mıcır ve soğuk asfalt uygulaması olunca; mıcır dökülen yollarda seyreden sürücülerin çok dikkatli olmaları, trafik işaretlerine uymaları ve aşırı süratten kaçınmaları gerekiyor.
Bilindiği gibi karayollarına ucuz ve kolay yapılabilir olduğu için dökülen mıcır ve mıcır nedeniyle meydana gelen kazalar geçtiğimiz yıllarda TBMM"ne soru önergesi olarak sunulmuş ancak bir sonuç çıkmamıştı. Vatandaşlar mıcır nedeniyle meydana gelen kazaların önlenebilmesi için devletin üst düzeyindeki yetkilerin bu soruna el atmalarını beliyor.
Gazeteci-yazar İlhami Soysal, sanatçılar Ajlan Büyükburç ve Kerim Tekin, Sky Türk Ana Haber Spikeri Mehmet Tacettioğlu ile birçok tanınmış isimin geçirdikleri ve hayatlarını kaybettikleri kazaların ana nedeni “mıcır” olarak ortaya çıktı. Mıcır faciası son olarak İzmir"in Dikili ilçesi yakınlarında genç öğretmen çift Mehmet ve Edeviye Bakcan"ın canına mal olurken, genç öğretmenlerin ölümü Söke"yi yasa boğdu.