Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12’nci Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde ünlü besteci ve piyanist Michel Camilo ve grubunun sahne aldığı muhteşem bir caz gecesi yaşandı.

Oldukça keyifli geçen ve izleyicinin soluksuz izlediği konserde Camilo’ya basta Lincoln Goines, vurmalılarda ise Cliff Almond eşlik etti. Latin ve caz müziğin efsane isimlerinden Grammy ve Emmy ödüllü piyanist, gecede kendi bestelerinin yanı sıra D. Ellington –J. Tizol, B. Bernier –N. Simon ve A. Ramirez –F. Luna’nın parçalarından oluşan özel bir repertuvar seslendirdi.

Sanatçıların uzun süre ayakta alkışlandığı konser sonunda ANSET Genel Müdürü Sancar Sayın ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, kulise giderek sanatçıları tebrik etti ve kendilerine katılımlarından dolayı Antalya’yı simgeleyen bir plaket takdim etti.

Camilo “Piyano Festivali dünyanın en iyileri arasında”

Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde yeniden sahne almaktan dolayı onur duyduğunu ifade eden Camilo, konser sırasında seyircilere dönerek, “Antalya harika bir şehir, bu festivalde öyle. Burada olmak harika. Bestelerimi sizler için seslendireceğim” dedi. Konser sonrasında, festivali takip etmek için Japonya’dan gelen TV ekibine röportaj veren Camilo, festivalin dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer aldığını belirterek şunları söyledi: “Festivalin sanat direktörlüğünü yapan Fazıl Say çok iyi bir piyanist. Antalya Piyano Festivali ise klası yüksek ve dünyanın en iyileri arasında yer alan bir festival. Kalite gerçekten çok yüksek. Ve bu geceki izleyicinin katılımı da çok iyiydi. Tekrar burada olmak benim için rüya gibi ve elbette gurur verici.”

Kendi bestelerini seslendirdi

Harika tekniğe sahip bir piyanist ve melodilerini Afro-Karayip ritimleri ve caz armonileri ile tatlandıran bir besteci olan Camilo, gecede kendi besteleri olan “From Within”, “My Secret Place”, “Spirit of the Moment”, “Repercussions”, “And Sammy Walked In” ve “Caribe” adlı parçaları triosu ile birlikte seslendirdi.

Festival “Nobuyuki Tsujii” ile devam edecek
Piyano Festivali’nin bir sonraki konseri ise doğuştan görme engelli Japon Piyanist Nobuyuki Tsujii’nin sahne alacağı gece olacak. İzleyicilerin merakla beklediği bu konser 7 Aralık Çarşamba günü saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı ve 25 Kasım-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen festival, dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturacak. Ana sponsorluğunu Volkswagen’in yaptığı festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş repertuvarı ve renkli programı ile sanatseverlere unutulmaz bir klasik müzik şöleni yaşatacak.