MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, iktidar kaynaklı, “MHP"nin baraj altında kalacağı” söylemlerini gerçekdışı bir kara propaganda olarak niteleyerek, “Baraj sorunu bir yana, bizim tek başına iktidar olma hedefimiz var” dedi.

Paçacı, Başbakan Tayyip Erdoğan ve bazı köşe yazarlarının, MHP"yi Kürt Açılımı"na ve bölücü- ayrıştırıcı politikalara karşı en büyük engel olarak gördüğünü, bu yüzden partilerini kamuoyu gözünde küçük düşürmek, etkisizleştirmek istediklerini savundu. Paçacı, şöyle devam etti: “MHP, bazı partiler gibi meşruiyetini dışarıda arayan, dışarıdan yönlendirilen bir parti değildir. MHP, olayları ve gelişmeleri Türkçe okuyan bir partidir. Geçmişte örneklerini gördüğümüz gibi, iktidar da olsalar köksüz partiler, baraj altında kalmakla da kalmayıp bir süre sonra yok olup gidecekler. Ama MHP bu millete ve ülkeye ilelebet hizmet edecek.”
Ak Parti içinde milliyetçi- muhafazakâr değerlere bağlı, Kürt Açılımı"ndan rahatsız 40"a yakın milletvekili bulunduğunu iddia eden Paçacı, bunlara MHP kapısının açılmasından iktidarın rahatsız olduğunu söyledi. Paçacı, “Bizim çağrımız bu 40 milletvekiline, AKP içinde milleti fişleyenlere değil” dedi.