AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu(ASTO) üyeleri sivil toplum kuruluşları ile MHP’liler Menderes Park’ta düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya gelerek Aydın'ın ve Türkiye'nin sorunlarını konuştular.

Toplantıya MHP Aydın Milletvekili adayları Ali Uzunırmak ile Pınar Öncer, MHP Aydın İl Teşkilatı Başkanı Hasan Muti, MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal ile ASTO’ya bağlı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
ASTO Başkanı Veli Tiryaki toplantıda yaptığı konuşmada tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını ve kapılarının açık olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Demokrasin en önemli özelliklerinden biri de seçimdir. 12 Haziran 2011 seçimleri ne ilk ne son seçimlerdir ancak önemli bir kilometre taşıdır. Türkiye kaybedilmiş, heba olmuş yıllar zincirini yaşamaktadır. Türk siyasetçileri ülkesinin sorunlarını iliklerine kadar hissediyorsa, meseleleri doğru tartışmalıdır. Bugün iktidarda olan arkadaşlarımızın bir heyelan içerisinde bu sorunları doğru tartışmadığı ve tartıştırmadığı aşikardır.

MHP İL BİNASINDA ASILAN PANKART SAYESİNDE AYDINLI BİLİNÇLENİYOR

İstikrar sürsün Türkiye büyüsün diyorlar fakat süren iktidar kimin lehine sürüyor? Halkın lehine bir istikrar göremiyorum ortalıkta. Halkımızın borçları çığ gibi büyürken Sayın Erdoğan’ın eteklerindeki insanların cepleri de bir o kadar şişiyor. Bizler Aydınımız, Türkiye’miz için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Halkımızı bilinçlendirmek bizim boynumuzun borcu ve il binamızdaki pankartlar AKP iktidarının marifetlerini gözler önüne seren belgelerden sadece bir kısmıdır.

İstikrar sürsün Aydın büyüsün diyen bir siyasetci bu kadar utanma duygusundan yok olamaz. 8,5 yılda Aydın’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki vekil sayısını 8 den 7 ye düşürdüler hangi istikrar sürecek, hangi Aydın büyüyecek merak ediyorum doğrusu.

Türkiye’de 15-20 yıl önce Aydın refah düzeyinde kişilerin yaşadığı 7.sıradaki  bir ildi. Günümüzdeki ise bu sıra 42 oldu ve Aydın emekliler şehri haline geldi.

Pankartlarda İstikrar sürsün Türkiye büyüsün, istikrar sürsün Aydın büyüsün Aydın büyümez, insanlara icraat lazım” dedi.

MHP Aydın Milletvekili Adayı Avukat Pınar Öncer ise “Şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrışması ve çatışmasının yaşandığı bir seçim süreci hiç yaşamamıştık. Türkiye’yi bölmek isteyenler Aydın’ın ortasına kadar ellerinde kırmızı, yeşil, sarı renkli bayraklarıyla gelip miting yapma cüretinde bulunabiliyorlar artık. O görüntüleri gördükçe içim burkuldu, Türkiye’mizin Aydınımızın geldiği durum içler acısıdır. Aydın için Türkiye için bir şeyler yapma vakti geldi de geçiyor bile” diye konuştu.

img_0902.jpg